Haberler

Taksim'de Yakalanan Kadın Bombacı Hakkında 30 Yıla Kadar Hapis İstemi

Bölücü Terör Örgütü Adına Taksim Meydanı'nda Bombalı Eylem Hazırlığındayken Sırt Çantasındaki Plastik Patlayıcıyla Aslı Doğan'ın 17.5 Yıldan 30 Yıla Kadar Hapsi İstendi.taksim'de Yakalanan Doğan'a Yardımcı Olduğu Öne Sürülen Nura Kurt'un İse 5 Yıldan 10 Yıla Kadar Hapisle Cezalandırılması Talep Edildi.

Bölücü terör örgütü adına Taksim Meydanı'nda bombalı eylem hazırlığındayken sırt çantasındaki plastik patlayıcıyla Aslı Doğan'ın 17.5 yıldan 30 yıla kadar hapsi istendi.Taksim'de yakalanan Doğan'a yardımcı olduğu öne sürülen Nura Kurt'un ise 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Aslı Doğan ile Nura Kurt hazır bulundu. Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Savaş Kırbaş, Aslı Doğan'ın ''yasadışı örgüte üye olmak'' ve ''örgüte silah sağlamak'' suçlarından 17.5 yıldan 30 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.Savcı Kırbaş diğer sanık Nura Kurt'un ise ''yasadışı örgüte üye olmak'' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Duruşmada söz alan sanık avukatları, esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için süre talep etti. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, esas hakkındaki savunmaların hazırlanması için duruşmayı erteledi.

(YM-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title