Haberler

Tahran: Tahran Cuma Hutbesinde Irak Değerlendirmesi

Tahran Cuma İmamı Huccetil İslam Ahmed Hatemi, Cuma Hutbesinde, "Amerika, Irak'ta Tam Bir Bataklığa Saplandı" Dedi.

Tahran Cuma İmamı Huccetil İslam Ahmed Hatemi, cuma hutbesinde, "Amerika, Irak'ta tam bir bataklığa saplandı" dedi.

Tahran Cuma İmamı Huccetil İslam Ahmed Hatemi, bugünkü Cuma hutbesinde Amerika'nın Irak işgalinde başarısız olduğunu söyledi. Hatemi, "Amerika Irak'ta yenilmiştir. Demokrasi ve güvenlik iddialarıyla Irak'a geldiler ama Irak'ta kaos devam ediyor. Günahsız siviller öldürülmeye devam ediyor" şeklinde konuştu.

Hatemi, hutbesinde önümüzdeki hafta yapılacak olan Bilgeler Meclisi ve Yerel Şura seçimlerine de işaretle, "Halkımız seçimlere büyük bir katılım gösterip siyaset sahnesini terk etmeyerek düşmanların beklentilerini boşa çıkaracaktır. Seçimlerde hem adaylar hem de adayı destekleyenlerin dikkatli olmaları gerekir. Allah'ın razı olacağı şekilde, adaylara yönelik karalayıcı söz ve davranışlardan kaçınmalıyız" diye konuştu.

Hatemi, Tahran'da temaslarda bulunan ve hutbe öncesi cemaate konuşma yapan Filistin Başbakanı İsmail Haniye'nin de

misafir olduğunu hatırlatarak, "İran İslam Cumhuriyeti, Filistin'in değerlerini savunmak ve desteklemekle onur duymaktadır. İran, sürekli olarak Filistin halkının gasp edilmiş haklarının iadesini istemiştir. Rahmetli İmam Humeyni de bu değerlerin sürekli gündem oluşturması için ramazan ayının son cumasını dünya Kudüs günü ilan etmiştir" ifadelerini kullandı.

İran'ın nükleer faaliyetlerine de temas eden Ahmed Hatemi, "Eğer 5 artı 1 grubu üyesi ülkelerin akılları varsa bu tür toplantıların hiçbir sonuç getirmeyeceğini bilmeleri ve yeniden müzakereye başlamaları gerekir. Şunu çok iyi bilmeleri gerekir. İran İslam Cumhuriyeti, nükleer faaliyetler konusunda hiçbir zaman zarar görmeyecektir. 5 artı 1 grubunun olumsuz kararnameler yayınlaması halinde bile İran kendi hakkında zerre kadar geri adım atmayacaktır" diye konuştu.

Lübnan ve Irak'ta yaşanan gelişmelere de değinen Hatemi, "Lübnan halkı, ulusal birlik hükümetinin kurulmasını istiyor. Bu mantıklı bir istek; çünkü Lübnan hükümetinde Şii ve Sünniler eşit şartlarda temsil edilmeli. Lübnan hükümeti, yanlış adreslerde talimat almaktadır. Bu da ihtilaflara ve görüş ayrılığına yol açmaktadır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title