Haberler

Suudi Arabistan'daki Yolsuzluk Operasyonunda Bilanço Açıklandı

Güncelleme:

Suudi Arabistan'da prenslere kadar uzanan yolsuzluk operasyonunun bilançosu belli oldu. Şimdiye kadar 159 kişi tutuklandı, 376 kişinin hesabına el konuldu.

Suudi Arabistan Başsavcılığı, yolsuzluk nedeniyle gözaltına alınanlar ile onlarla bağlantılı 376 kişiye ait banka hesabının dondurulduğunu bildirdi. Öte yandan Başsavcı, şimdiye kadar 159 kişinin tutuklandığını söyledi.

159 KİŞİ TUTUKLANDI

Başsavcı Şeyh Suud el-Muceb, yaptığı yazılı açıklamada, ülkedeki Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu tarafından ifadeye çağrılanların sayısının 320'ye ulaştığını, bunlardan bazılarının savcılığa sevk edildiğini, şu ana kadar tutuklananların sayısının ise 159 olduğunu belirtti.

376 KİŞİNİN BANKA HESABI DONDURULDU

Yolsuzlukla suçlananların çoğunun anlaşmayı kabul ettiğini ve haklarındaki işlemlerin tamamlanması için çalışmaların sürdüğünü aktaran Muceb, gözaltına alınanlar ile onlarla bağlantılı 376 kişiye ait banka hesabının dondurulduğu bilgisini verdi.

"İLK AŞAMA ANLAŞMA"

Ülkedeki yolsuzluk davalarının iki aşamada gerçekleştiğini vurgulayan Muceb, şunları kaydetti:

Birincisi müzakere ve anlaşma. Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu, kamuoyu çıkarına uygun şekilde karar veriyor. Bu aşamanın birkaç hafta içinde bitmesi bekleniyor. Gözaltındakiler, bu aşamada istedikleri ile iletişim kurabiliyor. Yolsuzlukla suçlanan kişi, anlaşmayı kabul etmez ya da suçunu inkar ederse başsavcılığa sevk ediliyor. İkinci aşama da savcılığa sevk edilmesinin ardından başlayan rutin işlemlerdir.

"İŞKENCE SÖZ KONUSU DEĞİL"

Yolsuzlukla suçlanan kişilerin soruşturma ve mahkeme safhasında avukat tutmanın yanı sıra birçok hakka sahip olduğuna dikkati çeken Muceb, yolsuzluk davaları kapsamında gözaltına alınanlara yönelik herhangi bir işkence uygulamasının söz konusu olmadığını ifade etti.

PRENS VE BÜROKRATLAR GÖZALTINA ALINMIŞTI

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz tarafından 4 Kasım'da yayımlanan kraliyet kararnameleri ile Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu kurulması kararlaştırılmıştı. Söz konusu komisyon tutuklama, mal varlığına el koyma ve gerekli diğer işlemleri yapmak ile yetkilendirilmiş, başkanlığına da Kral Selman'ın oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Selman getirilmişti.

Komisyonun kurulmasının hemen ardından başlatılan "yolsuzluk soruşturmaları" çerçevesinde başta Kraliyet Muhafızları Bakanı Prens Mutab bin Abdullah ve milyarder iş adamı Prens El-Velid bin Talal olmak üzere çok sayıda prens, bakan ve iş adamı gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title