Haberler

Süt Yüklü Kamyon Tren Yoluna Uçtu

D-100 Karayolu İzmit Geçişinde Süt Yüklü Kamyon, Bir Anda Önüne Çıkan Yolcu Otobüsüne Çarpmamak İçin Sürücüsü Direksiyon Kırınca, Kontrolden Çıkarak Yaklaşık 8 Metre Yükseklikteki Tren Yoluna Uçtu. Kaza Yapacağını Anlayan Kamyon Sürücüsü, Kazadan Önce Kendini Araçtan Atarak Şans Eseri Kurtuldu.

D-100 Karayolu İzmit geçişinde süt yüklü kamyon, bir anda önüne çıkan yolcu otobüsüne çarpmamak için sürücüsü direksiyon kırınca, kontrolden çıkarak yaklaşık 8 metre yükseklikteki tren yoluna uçtu. Kaza yapacağını anlayan kamyon sürücüsü, kazadan önce kendini araçtan atarak şans eseri kurtuldu.

İstanbul'da bir depodan aldığı 10 ton ambalajlı sütü İzmit Carrefour'a götürmek isteyen 25 yaşındaki Mülkiyen Yıldırım yönetimindeki 10 U 0220 plakalı kamyonun önüne, Merkez Bankası kavşağında aniden yolcu otobüsü çıktı. Aşırı hız ve havanın yağışlı olması nedeniyle kamyon kayarak D-100 Karayolu'nda önce beton bariyerleri, ardından demir bariyerleri kırarak yaklaşık 8 metre yüksekliğindeki tren yoluna uçtu. Kamyonun devrileceğini anlayan şöför Mülkiyen Yıldırım, aracının kapısını açarak D-100 Karayolu'nda araçtan kendini dışarı atarak kurtuldu.

Önüne çıkan otobüse çarpmamak için direksiyonu kırdığını söyleyen kamyon şöförü Mülkiyen Yıldırım, ''İstanbul'dan aldığım sütleri İzmit'e getiriyordum. Bir anda önüme otobüs çıktı. Çarpmayayım derken, araç yağışın da olması nedeniyle kaymaya başladı. Sonra bariyerlere çarpıp uçtu'' dedi.

TREN SEFERLERİ AKSADI

Kaza nedeniyle trafik ekipleri TCDD yetkililerini telefonla arayarak bilgi verdi. Tren yolunu kapatan kamyon nedeniyle seferler durduruldu. TCDD görevlileri ve belediye ekipleri tren hattı üzerinde olası bir tehlikeyi önlemek için elektriği kesti. Daha sonra kurtarıcı yardımıyla kamyon tren yolundan kaldırılınca tren seferleri yeniden başladı.

Şans eseri burnu bile kanamayan araç şöförü kaza sonrasında olay yerine çağırılan ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesi acil servisine götürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title