Haberler

Suriye Muhalefetinden Seçim Tebriği

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) Suriye'deki kolu, yayımladıkları mesajlarda, genel seçimde AK Parti'nin başarısını tebrik ettiler.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) Suriye'deki kolu, yayımladıkları mesajlarda, genel seçimde AK Parti'nin başarısını tebrik ettiler.

SMDK Başkanı Halid Hoca, yayımladığı mesajda, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu seçim zaferinden dolayı kutlayarak "Türkiye ve İslam dünyasına istikrar ve refah getirmesini temenni ederim" ifadesine yer verdi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) Suriye'deki kolu da sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti'yi ve Türk halkını seçimde gösterdiği demokratik mücadele için kutladığını bildirdi. İhvan ayrıca Türkiye'ye Suriye halkının yanında olduğu için teşekkürlerini iletti.

Suriyeli 15 muhalif grup da gün içinde AK Parti'nin başarısını tebrik etmek üzere yazılı bildiri yayımlamış, mesajlarında AK Parti'nin tek başına iktidar olmasının Ortadoğu'da istikrar için olumlu sonuçlar doğuracağı vurgusunu yapmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title