Haberler

Suriye'deki Olaylar

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Gaziantep Valisi Erdal Ata ve diğer yetkililer, İslahiye ilçesindeki çadırkenti ziyaret etti.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Gaziantep Valisi Erdal Ata ve diğer yetkililer, İslahiye ilçesindeki çadırkenti ziyaret etti.

Heyet, çadırkentteki bazı çadırları, mobil hastaneyi ve kreşi ziyaret etti, bazı Suriyelilerle görüştü. Ziyaret sırasında bir Suriyeli, Genel Başkan Akar ve Vali Ata'ya yaptıkları hizmetlerden dolayı söylediği türküyle teşekkür etti.

Heyet daha sonra çadır kentte kalan Suriyelilerin sorunlarını dinledi.

Vali Ata, ziyaretinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamp alanında bazı eksiklikler olduğunu, bu eksiklikleri gidermek için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bir hafta içinde kamp alanındaki şartların daha da iyi olacağını ifade eden Ata, kamp alanında kreş, okul, cami olduğunu dile getirdi.

Kentte sosyolog ve psikologların da hizmet verdiğini ve Suriyelilerin sorunlarını dinleyip çözüm bulmak için çalıştığını bildiren Ata, kampta kalan çocukların eğitimi için de çalışma yaptıklarını kaydetti.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar ise Şahinbey Belediyesi'nin düzenlediği kan kampanyasını izlemek için Gaziantep'e geldiğini dile getirdi.

Çadırkenti ziyaretleri sırasında kamptaki eksiklikleri tespit ettiklerini bildiren Akar, eksikliklerin tamamlanması konusunda gerekenlerin yapılacağını kaydetti.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yaşam

Türk Kızılayı Gaziantep Erdal Ata Suriye Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title