Haberler

Suriye Annapolis'e Gidiyor

Suriye, ABD'nin Düzenlediği Ortadoğu Barış Konferansı'na Katılmaya Karar Verdi.

Suriye, ABD'nin düzenlediği Ortadoğu Barış Konferansı'na katılmaya karar verdi.

Suriye adına zirveye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mekdad'ın gideceği bildirildi. Mekdad, daha önce ABD'de Suriye büyükelçiliği görevini sürdürmüştü.

Suudi Arabistan dahil zirveye katılan diğer Arap ülkeleri Annapolis'te dışişleri bakanları düzeyinde temsil edilecek. Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Washington'a ancak Golan Tepeleri meselesinin ajandaya alınması halinde gideceklerini belirtmişti.

İsrail Devlet Başkanı Ehud Olmert'in sözcüsü Miri Eisin, Suriye'nin Annapolis zirvesine katılma kararının kendilerini memnun ettiğini belirterek, "Bu konferans İsrail ve Filistin barış sürecini hızlandırmak ve barış için yeni yollar açmak amacıyla yapılacak" diye konuştu. Suriye'nin konferansa katılma nedeninin 'kapsamlı barış' maddesinin ajandaya eklenmesi olduğunu düşündüklerini bildiren sözcü, "Ortadoğu barışını ilgilendiren konuların kapsamlı olarak görüşüldüğü ayrı bir oturum olacak. Bu oturumda

Golan meselesi de ele alınabilir" dedi.

Öte yandan, Suriye'nin en önemli müttefiği olan İran, konferansı "gereksiz" olarak nitelendirmiş ve konferansa katılacak Arap ülkelerini eleştirmişti.

(AFP-PNR-PNR-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title