Haberler

Sur: İsrail'in Lübnan'da Kimyasal Silah Kullandığı İddiaları

İsrail'in, Lübnan Saldırılarında Fosfor Bombası Kullanıldığını İddia Eden Lübnanlı Köylüler, Ürünlerinden Verim Alamadıklarını Belirtiyor.

İsrail'in, Lübnan saldırılarında fosfor bombası kullanıldığını iddia eden Lübnanlı köylüler, ürünlerinden verim alamadıklarını belirtiyor.

İsrail'in Lübnan saldırılarında fosfor bombası kullanıp kullanmadığı tartışmaları sürerken, Lübnan'da bazı tarım alanları saldırıların ardından kullanılamaz hale geldi. Lübnan'da, patlamayan misket bombaları da tehlike oluşturmaya devam ediyor. Bazı bölgelerde ekili tarım ürünlerinin yandığının açıkça gözlendiği ifade edilirken, halkın ilerleyen dönemde, kimyasal silaha maruz kalmalarından dolayı da sorunlarla karşılaşabileceğine de dikkat çekiliyor.

Fatma Haydar isimli kadın, "Yahudiler yüzünden çok zarar gördük. Misket ve fosfor bombaları yüzünden İnsanlar çalışmak için buraya gelmek istemiyor" derken, oğlu Abbas Haydar da, "Buradaki bomba parçaları zaten açıkça görülüyor. Her yanımızda bomba parçaları var" dedi.

Misket ve fosfor bombalarının hayatlarını zorlaştırdığını ifade eden İhsan Zayr ise, "İsrail, buraya pek çok misket ve fosfor bombası attı. Tarlalarımız verimsizleşti. Ürünlerimiz de daha geç yetişmeye başladı. Her an bomba çıkabilir diye korkuyoruz ama ne yapabiliriz ki; toprağımızı bırakıp gidemeyiz. Bir çok bölgede insanlar, bu bombalar yüzden topraklarını bırakıp gitti" şeklinde konuştu.

Ahmed Esad, "Buradaki odunları görüyorsunuz, fosfor bombalarından dolayı böyle yandı. Yeni ürün ekmeye başladık. Ağaçlarda tek bir yaprak bile kalmadı, tüm ürünlerimiz mahvoldu. Sanki 10 senelik gibi gözüken bu ağaç da İsrail saldırılarından böyle oldu" diye konuştu.

Öte yandan, Lübnan'da Türk askerlerinin konuşlandığı Şaitiye bölgesinde de radyasyon etkileri olduğu iddia edilmişti. Şaitiye'de konuyla ilgili araştırmalar devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title