Haberler

Sulama Kanalına Düşen Karaca Kurtarıldı

Samsun’un Bafra ilçesinde sulama kanalına düşen karacayı vatandaşlar kurtardı.

Samsun'un Bafra ilçesinde sulama kanalına düşen karacayı vatandaşlar kurtardı.

Samsun'un Bafra ilçesi Örenci köyü Kozağzı mevkisinde yaşayan vatandaşlar, 3 metre derinliğinde olan dereye bir karacanın düştüğünü fark ederek jandarma ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri ve vatandaşların yardımıyla kanaldan çıkarılan karaca, yapılan muayenesinin ardından doğaya bırakıldı.

Karaca'nın Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan önemli bir tür olduğunu belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürü Emin Karaman, "Doğal yaşamında ürkek olarak bilinen karaca korktuğu zaman bilinçsiz hareketlerde bulunması sonucu bu tür kazalar yaşanmaktadır. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av Koruma ekiplerince ve vatandaşların da yardımı ile bulunduğu yerden çıkarılan karaca, yapılan muayene sonucu doğaya kazandırılmasında bir sakınca görülmediğinden dolayı yaşam alanına bırakılmıştır" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Samsun Bafra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title