Haberler

Sualtı Hokeyi Büyükler Final Müsabakaları ve Gençler Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nun (Tssf) Planlı Faaliyetlerinden Olan Sualtı Hokeyi Büyükler Final Müsabakaları ve Gençler Türkiye Şampiyonası Sona Erdi. Balıkesir'de Yapılan ve 4 Gün Süren Müsabakaların Sonunda Genç Bayanlarda İstanbul Bilimsel Yüzme, Genç Erkeklerde İse Kocaeli Yıldızlar Takımı Türkiye Şampiyonu Oldu.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nun (TSSF) planlı faaliyetlerinden olan Sualtı Hokeyi Büyükler Final Müsabakaları ve Gençler Türkiye Şampiyonası sona erdi. Balıkesir'de yapılan ve 4 gün süren müsabakaların sonunda genç bayanlarda İstanbul Bilimsel Yüzme, genç erkeklerde ise Kocaeli Yıldızlar takımı Türkiye şampiyonu oldu.

Balıkesir Atatürk Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleşen müsabakalar, büyük bir çekişmeye sahne oldu. Sualtı Hokeyi Gençler Türkiye Şampiyonası'nda genç bayanlarda İstanbul Bilimsel Yüzme (6) şampiyon olurken, Çanakkale Truva ikinci, Ankara Minem üçüncü oldu. Genç erkeklerde ise Kocaeli Yıldızlar (10) şampiyon olurken, ikinciliği İstanbul Bilimsel Yüzme, üçüncülüğü de Kocaeli Büyükşehir Belediye elde etti.

Sualtı Hokeyi Büyükler Final Müsabakaları'nda ise büyük bayanlarda Ankara Kurt Yüzme (10) birinci, İstanbul Bilimsel Yüzme ikinci ve Kocaeli Yıldızlar üçüncü oldu. Büyük erkeklerde birinciliği Ankara ODTÜ (12), ikinciliği Eskişehir Türk Telekom, üçüncülüğü de Ankara Kurt Yüzme elde etti. Havuz başında düzenlenen ödül töreninde dereceye giren takımların tüm sporcularına madalya takılırken, kupaları ise takım kaptanları kaldırdı.

TSSF 2. Başkanı Şahin Özen, büyükler kategorisinde başarılı olan 5 takımın 2008 yılında kurulacak olan 1. Lig'de oynayacaklarını bildirdi.

Müsabakalar sonrası düzenlenen seremoni törenine Vali Selahattin Hatipoğlu ile TSSF Başkanı Ahmet İnkılap Obruk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaynak ile TSSF Başkan Yardımcısı Yard. Doç. Şahin Özen katıldı. Hakem, teknik heyet ve sporculardan oluşan yaklaşık 300 kişilik organizasyona ev sahipliği yapan Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, kentte ilk defa yapılan bu tür müsabakaların sayısını artırmayı amaçladığını bildirdi.

TSSF Başkanı Ahmet İnkılap Obruk, seremoni töreninde yaptığı konuşmada, sualtı hokeyi sporunun gün geçtikçe yayıldığını belirterek, "Yaklaşık 12-13 yıldır içinde bulunduğumuz sualtı hokeyi branşımız, federasyonumuzun 12 branşından sadece biri. Bugüne kadar özgün çabayla emek vermiş takımlarımızın, sporcularımızın, hocalarımızın katkılarıyla bugüne gelen bu branşımız bugünlerde çok mutlu günlerini yaşıyor. Bir ay önce ülkemizden 2 sporcumuz dünya şampiyonu oldu. İstiklal Marşımızı bütün dünyada söyledik

ve bayrağımızı göndere çektik. Hedefimiz daha iyiye, daha başarıya ulaşmak" dedi.

TSSF 2. Başkanı Yard. Doç. Şahin Özen de, sualtı hokeyinin bir grup ve topluluk sporundan ülke sporu haline dönüştüğü süreçte emeği geçen, katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Özen, Dünya Sualtı Oyunları'na katıldıklarını ve burada bayanlar ile erkeklerde dünya ikincisi olduklarını, bundan büyük bir onur duyduklarını söyledi.

(YU-YU-İY-CC-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title