Haberler

Stres Hastalığı

Turistik çarşı içerisinde doğal yaşam ürünleri satan Mehmet Çevik, gül yağı, melisa ve kantaronun strese iyi geldiğini belirtti.

Turistik çarşı içerisinde doğal yaşam ürünleri satan Mehmet Çevik, gül yağı, melisa ve kantaronun strese iyi geldiğini belirtti.

Yaz ayları ile birlikte artan hava sıcaklığı nedeniyle vatandaşların deniz bulunan bölgelere tatile gitmeye başladıklarını ve insanların tenlerinde derilerine bakım yapmaları gerektiğini belirten Çevik, "Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için müşterilerimize krem ve güneşten koruyucu jel öneriyoruz. Güneş yanıklarına karşı ve lekelere karşı koruyucu kremler öneriyoruz. Güneşin zararlı etkilerini bertaraf etmeye yönelik inci tozlu krem öneriyoruz. Bitkisel yağlar öneriyoruz" dedi.

Sıcaklardan dolayı özellikle Gaziantep'te sıcak bir iklime sahip olunmasından dolayı insanların stres düzeylerinin had safhalara tırmandığını belirten Çevik, şöyle konuştu: "Sıcaklıklardan dolayı vatandaşlarımızın stres düzeyleri had safhada. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde yapılan bilimsel bir çalışmaya göre, gül yağının strese iyi geldiği kanıtlanmış. Elimizde yüzde yüz saf gül yağı var. Bunu kullandığımız zaman kalbe rahatlık verir. Ayrıca strese çok iyi geldiği söyleniyor. Bunu kullanırken suyun içerisine katarak içilebilir. İstersek koku olarak kullanabiliriz. İstersek odamızda yastığımıza damlatıp kullanabiliriz. Ferahlık verir. Saf yüzde yüz gül yağı biraz pahalıdır. Bir milim gül yağını elde edebilmek için kilolarca gülden faydalanmak gerekiyor çünkü. Ayrıca, strese karşı bizim önerdiğimiz kantoron var melisa var."

Vatandaşların ürün alırken üzerindeki onaylara, Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı onayı olup olmadığına dikkat etmeleri gerektiğini ve doktor kontrolü sonrasında ürün satın almaları gerektiğini vurgulayan Çevik, şunları söyledi: "İnsanlarımız ne alırsa alsın üzerindeki izinlere dikkat etmeleri gerekiyor. Onay olmayan ürünleri almamalarını öneriyorum. Yurt dışından gelen bazı ürünlerde onay yazmayabilir ama Türkiye'de bizim ürettiğimiz ve sattığımız ürünlerin çoğu Tarım Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı onaylı. Her ürün cilde olumlu etki yapmaz. Cilde zarar verebilir. Doğru bildiğimiz ürünleri kullanım hatasından dolayı bayağı bir rahatsızlık verdiğini zaten doktorlarımız belirtiyor." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Mehmet Çevik Gaziantep Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title