Haberler

SSK'dan Sağlık Kuruluşlarına Fatura Kesintisi

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) İl Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün, SSK Genel Müdürlüğü ile Anlaşması Bulunan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (Zkü) Tıp Fakültesi Hastanesi, Görüntüleme Merkezleri, Tıp ve Diyaliz Merkezleri Gibi Sağlık Kuruluşlarının Gönderdiği 26 Milyon 971 Bin YTL'lik Faturayı İncelediği ve Faturalarda Bulunan Eksikler Nedeniyle 2 Milyon 266 Bin YTL'lik Kesinti Yaptığı Bildirildi.

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) İl Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün, SSK Genel Müdürlüğü ile anlaşması bulunan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi, görüntüleme merkezleri, tıp ve diyaliz merkezleri gibi sağlık kuruluşlarının gönderdiği 26 milyon 971 bin YTL'lik faturayı incelediği ve faturalarda bulunan eksikler nedeniyle 2 milyon 266 bin YTL'lik kesinti yaptığı bildirildi.

SSK Zonguldak Sağlık İşleri Müdürü Ahmet Bayram yaptığı açıklamada, 2006 yılında SSK'lı 143 bin hastanın tedavi ve muayene sürecinde gittiği anlaşmalı sağlık kuruluşları tarafından kuruma 26 milyon 971 bin YTL'lik fatura gönderildiğini, yapılan incelemelerde 2 milyon 266 bin YTL'lik faturanın geçersiz kabul edilerek ödemelerde kesintiye gidildiğini söyledi.

ZKÜ Tıp Fakültesi, tıp merkezi, görüntüleme ve diyaliz merkezi gibi sağlık kuruluşlarına, SSK'lı hastaları tedavi etmelerinden dolayı gönderdikleri faturalara karşılık 20 milyon 273 bin YTL para ödendiğini ve 4 milyon 430 YTL civarında borç kaldığını ifade eden Bayram, "SSK'lı hastalar, yapılan anlaşmalar gereği ilimizdeki üniversite hastanesi ve 14 adet tıp merkezi, görüntüleme merkezi ve diyaliz merkezinde tedavi ve muayene olabilmektedirler. Bu anlaşma doğrultusunda SSK'lı hastalara bakan hastane ve merkezler, yaptıkları masrafları kurumumuza fatura ederek bizden tahsil edebilmektedirler. Üniversite hastanesi ile Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinde bulunan görüntüleme merkezleri, özel hastane, tıp merkezi ve diyaliz merkezlerinin faturalarında geçen yıl yaptığımız incelemelerde hatalar ve eksiklikler tespit ettik. Genellikle bilgi ve imza eksikliğinin rastlandığı faturalar konusunda sağlık kurum ve kuruluşlarını ikaz ettik. Geçerli saymadığımız faturaların bedelini de kendilerine ödemedik. Kurumumuzun zarara uğramaması için burada tüm faturalar titizlikle inceleniyor. Bu nedenle kurum ve kuruluşların, faturalı daha dikkatli ve eksiksiz hazırlamalarını istiyoruz" dedi.

(SD-AK-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title