Haberler

Src Belgesi'nde Süre 1 Haziran'a Kadar Uzatıldı

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kazım Barışık, Yolcuyla Yük Taşımacılığında Zorunlu Olan Src Belgesi'ni Doğrudan Almaya Hak Kazananların Başvurusunun 1 Haziran 2007 Tarihine Kadar Uzatıldığını Bildirdi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kazım Barışık, yolcuyla yük taşımacılığında zorunlu olan SRC Belgesi'ni doğrudan almaya hak kazananların başvurusunun 1 Haziran 2007 tarihine kadar uzatıldığını bildirdi.

Barışık, yaptığı açıklamada, Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü tarafından 30 Nisan'da sona eren sürenin, başvuruların incelenmesi, değerlendirilmesi ve belgelerin dağıtım işlemlerinin devam etmesi nedeniyle 1 ay süreyle uzatıldığını ifade etti. Karayolları Taşımacılık Faaliyetleri Yönetmeliği gereğince Mesleki Yeterlilik Belgesi aranması şartının 1 Temmuz 2007 tarihinden itibaren başlatılmasının beklendiğini belirten Barışık, sınavla belge alacaklar da sürenin 30 Haziran 2007 olduğunu

kaydetti. Barışık, açıklamasında şunları kaydetti:

"Posta veya kargo yoluyla başvuranların evraklarıyla doğrudan başvuru taleplerinin tamamının Bakanlığa intikal etmemiş olması nedeniyle, vatandaşların mağduriyetinin önüne geçilebilmesi için Ulaştırma Bakanlığı'nca süre uzatımı gerçekleştirilmiştir. Yolcu ve yük taşımacılığı yapan esnafımızın uygulamadan zarar görmemesi ve cezai yaptırımlara uğramaması için belge işlemlerini bir an önce yaptırmaları gerekmektedir."

Barışık, ticari araç sürücülerinin, ticari araç kullanacak tüm sürücülerin ve bu alanda taşımacılık faaliyeti gösterenlerin tamamının SRC Belgesi ile Üst veya Orta Düzey Yönetici Mesleki Yeterlilik Belgesi almaları gerektiğini bildirdi.

Barışık, kamyon, kamyonet, çekici, yarı römork tanker ile il sınırları içi ve 100 kilometreye kadar mesafelerde şehir içi taşımalar hariç yolcu taşımalarında kullanılan otobüs, minibüs ve A-1, A-2 kapsamında otomobil kullanan sürücülerin SRC Belgesi almasının zorunlu olduğunu kaydetti.

(MT-MT-NÇ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title