Haberler

Sporcu Sağlığı Merkezi Bezmiâlem'de Açıldı

Sporcu Sağlığı Merkezi Bezmialem'de açıldıİstanbul (DHA) - SPORCULARA koruyucu hekimlik, teşhis, tedavi ve atletik performans yönetimi verecek içinde Türkiye'nin Spor Hekimliği Anabilim Dalı bulunan İlk Sporcu Sağlığı Merkezi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi (BVU) Eyüp Sultan Yerleşkesi'nde açıldı.

Sporcu Sağlığı Merkezi Bezmialem'de açıldı

İstanbul (DHA) - SPORCULARA koruyucu hekimlik, teşhis, tedavi ve atletik performans yönetimi verecek içinde Türkiye'nin Spor Hekimliği Anabilim Dalı bulunan İlk Sporcu Sağlığı Merkezi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi (BVU) Eyüp Sultan Yerleşkesi'nde açıldı.

Bin 100 metrekarelik bir alana kurulan Sporcu Sağlığı Merkezi'nde poliklinikler, performans test laboratuvarı, kuvvetlendirme/koordinasyon salonu ve günde 150 sporcuyu tedavi edebilme kapasitesine sahip sportif rehabilitasyon ünitesi yer alıyor. Açılışta konuşan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, şunları söyledi:

"Bünyesinde Spor Hekimliği Anabilim Dalı olan ilk Sporcu Sağlığı Merkezi'ni Fizyoterapi Bölümü binamızda açıyoruz. Kapasitesi çok büyük bir merkez. Bin 100 metrekarede tamamen bu merkeze ayrılan bir kat. En modern makineler ve tamamlayıcı malzemelerle donatıldı. Akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizle dört gözle buradan hizmet alacak profesyonel amatör ve rekreasyonel sporcuları bekliyoruz. Açılıştan önce makineleri ben de deneyimledim. Gerçekten çok gelişmiş özellikli aletler var, ameliyat sonrası hastalarımızın iyileşmesini hızlandırabilecek yada bir sporcu yaralanması olduğunda bilimsel anlamda tedavisini hızlandıracak bir merkez oldu. Profesyonel sporcuların yanında amatör sporcularımız, milli sporcularımız, paralimpik sporcular ve rekreasyonel sporcularımız gibi hiç sporcu olmayıp sağlığı için sporla ilgilenen 7'den 70'e herkes buradan hizmet alabilecek."

"10-15 YIL ÖNCE SPORCU SAKATLANMALARININ TEDAVİLERİ YURTDIŞINDA GERÇEKLEŞİYORDU"

Merkezin sporcular açısından önemine değinen Sporcu Sağlığı Merkezi Başkanı ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Tuncay da böyle bir merkezi açmaya 1 yıl önce karar verdiklerini söyledi. Sporun toplumların gelişmişlik düzeylerini belirlemede etkin rol oynadığının altını çizen Prof. Dr. İbrahim Tuncay, şöyle devam etti:

"Bunun profesyonel manada yapılması gerekiyor. Biz bu işi yıllarca amatör ruhla yaptık. Amatörlerimiz de profesyonellerimiz de amatör ruhla yaptılar. Artık bu dönemler geçti. Çünkü eğer bu konuları bilimsel çerçevede çözmezsek çok ciddi anlamda spor sakatlıklarıyla karşılaşabiliyoruz. Bundan 10-15 yıl önce tüm sporcu sakatlanmalarının tedavileri yurtdışında gerçekleşiyordu. Ancak şu anda Türk tıbbı o kadar ilerledi ki yurtdışından tedavi için kabul ettiğimiz sporcular var. Bu merkez de duvarda bir tuğla oluyor çünkü burası şu anda Türkiye'deki ikinci ama kamu ayağı olan ilk merkez. Birinci amacımız öncelikli olarak insanları spora başlamadan önce her anlamda sağlık seviyelerini test etmek sağlıklı bir şekilde spora başlamalarını sağlamak ve eğer bir problem var ise önceden bunu tespit ederek ani ölümlerin önüne geçmek, spor sırasında da performans seviyelerini test ederek daha aktif, daha başarılı spor yapabilmelerini sağlamak ve spor yaralanmaları gerçekleştiğinde de profesyonel anlamda rehabilitasyonlarını sağlamak ve en hızlı şekilde travma öncesi profesyonel seviyelerine ulaşmalarını sağlamak."

"BVU'NUN MİSYONUYLA UYUMLU OLARAK ÖZELLİKLE AMATÖR VE PARALİMPİK SPORCULARI HEDEFLİYORUZ"

Merkezdeki cihazların dünyadaki örnekleriyle eşit teknolojiye sahip olduğunu ifade eden Tuncay, "Gerek eklemleri, gerek adaleleri, gerek kalbi gerekse de solunum fonksiyonlarıyla ilgili olsun dünyadakilerle aynı seviyede cihazlarımız var. Bütün bunlar detaylı olarak burada analiz ediliyor. Zaman içerisindeki çalışmalarıyla birlikte performansları değerlendiriliyor. Eski ile yeni kıyaslanıyor ve onlara gelecek spor hayatlarıyla ilgili olarak bir portföy çiziliyor. Kapımız tüm amatör ve profesyonel her branştan sporcuya ve spor kulübüne açık. Ancak Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin misyonuyla uyumlu olarak özellikle amatör ve paralimpik sporcuları öncelikli olarak hedefliyoruz" dedi.

Açılışa ayrıca Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, BVU Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Akça, Vakıflar Birinci Bölge Müdürü Mürsel Sarı, Vakıflar Birinci Bölge Müdür Yardımcısı Ekrem Arslan, TFF Başkan Yardımcısı Mete Düren, TUSYAD Başkanı Prof. Dr. Mehmet Aşık, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Acıbadem Sports Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ömer Taşer ile çok sayıda akademisyen ve sporcu katıldı.

(FOTOĞRAF)

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eyüp Sultan İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title