Haberler

UEFA Ceza Yağdırdı

UEFA Disiplin Komitesi, Rusya’nın CSKA Moskova ve Kıbrıs’ın Apollon Limasol takımına, ırkçı tezahüratlar sebebiyle seyircisiz oynama cezaları verdi.

UEFA'ya ateş püskürdü

UEFA, Avrupa sahalarında görülen ırkçılığa karşı sert cezalar vermeye devam ediyor. Disiplin komitesinin bugün yaptığı açıklamada CSKA Moskova, Apollon Limasol ve Sırbistan 21 Yaşaltı Milli Takımı cezalardan nasibini alan takımlar oldu.

CSKA Moskova taraftarları, takımlarının Şampiyonlar Ligi'nde Viktoria Plzen takımıyla Plzen'in Struncovy Sady Stadion'da oynadığı maçta yaptıkları ırkçı tezahüratlar ve açtıkları aşırı sağcı sloganlar içeren pankartlar sebebiyle kulüplerinin başını bir kez daha yakmış oldular. Rus takımı bundan sonraki ilk Avrupa kupası maçını seyircisiz oynayacak ve 50 bin euro ceza ödeyecek. CSKA bu sezon Avrupa defterini kapattığı için ceza, kulüp Avrupa kupalarında mücadele etme hakkı kazandığında işleyecek. Bu, CSKA'nın bu sezon aynı sebeple aldığı ilk ceza değil. Yine Şampiyonlar Ligi'nde bu kez kendi evlerinde oynadıkları maçta Yaya Toure'ye karşı yapılan tezahüratlar sebebiyle UEFA, kulübe stadyumun bir kısmını seyirciye kapatma cezası vermişti.

Apollon Limasol ise kendi ülkesinin milli takımında oynayan bir oyuncuya karşı yapılan ırkçı tezahüratlar sebebiyle ceza aldı. Legia Varşova forması giyen Portekiz asıllı Kıbrıslı futbolcu Dossa Junior, iki takımın aralık ayında oynadığı ve Legia'nın 2-1 kzandığı maçta Apollon tribünlerinin çirkin tezahüratına maruz kalmıştı. Tabii bu olayda 27 yaşındaki futbolcunun, Apollon'un ezeli rakibi AEL Limassol'da forma giymiş olmasının da etkisi büyük... Apollon, bir sonraki Avrupa maçında çıkış tünelinin her iki tarafında bulunan tribünlere seyirci alamayacak.

Sırbistan 21 yaş altı milli takımı da kasım ayında, 2015 Avrupa Şampiyonası elemelerinde konuk ettikleri Belçika milli takımı oyuncularına karşı yapılan ırkçı tezahüratlar sebebiyle bir maç seyircisiz oynama cezası aldı. Elemelerde şu anda ikinci sırada bulunan takım, kalan üç maçını deplasmanda oynayacak. Sırbistan, bu maçları geçip play-off'a kalması halinde kendi evindeki maçı seyircisiz oynayacak.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Moskova Limasol Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title