Haberler

Sivassporlu Futbolculardan Soyunma Odası Cevabı

Güncelleme:

Sivassporda futbolcular, Fenerbahçe maçında soyunma odalarına yönelik ortam dinlemesi yapıldığını ilişkin haberlere tepki gösterdi.

Sivassporda futbolcular, Fenerbahçe maçında soyunma odalarına yönelik ortam dinlemesi yapıldığını ilişkin haberlere tepki gösterdi. Futbolcular Başkanın maçtan bir gün önce hiç bir şaibeye meydan vermeme adına ellerinden gelen en iyi mücadeleyi vermelerini istediğini söylediğini dile getirdi.

Sivassporlu futbolcular kulübün internet sitesinden ortak olarak yaptıkları basın açıklamasında 18 Temmuz 2011 tarihinde, Sivasspor- Fenerbahçe maçı öncesi takımın soyunma odasında ortam dinlemesi yapıldığı, soyunma odası konuşmalarının kaydedildiğine ilişkin haberlere yönelik açıklama yayınladı. Futbolcuların ortak imza ile yayınladığı haberde şu ifadelere yer verildi:

"Öncelikle belirtmek isteriz ki, mahremimiz olan konuşmaların gazeteye yansımasının ne kadar doğru olduğu hususunu şimdilik bir kenara bırakarak konuşmaların içeriği hakkında yanlış ve eksikler ve bu çerçevede ima edilenler hakkında beyanda bulunma zorunluluğu hissettik. Kulübümüz Başkanı Mecnun Otyakmaz bizlere maç günü soyunma odasında değil maçtan bir gün önce Kulüp binamızda hitap etmiştir.

Bu konuşma, gazetede yer verilen ifadelerle sınırlı değildir. Başkanımız bizlere hitaben; 'Bu bizim itibar maçımız, her neticenin altında bir şeyler aranacaktır, dedikodular üretilecektir. Bu art niyetli kişileri engellemek sizin elinizde. Oyun kurallar içinde kazanmak için oynayacaksınız. Futbolda tekme tokat oynamak var mı? Maçı çirkinleştirmeden her şeyinizi sahaya koyun. Beraberliğe oynuyor görüntüsü de Trabzonspor'un tetikçiliğini yaptılar, teşvik aldılar ithamlarına sebep olacaktır.

Bize düşen maçı kazanmak, Fenerbahçe'yi yenmek için Sivas'a yakışan şekilde aslanlar gibi oynamak, oyunu çirkinleştirmemek ve kimsenin ağzına laf vermemektir', demiştir. Başkanımızın mesajı, Fenerbahçe ile Trabzon arasında yaşanan şampiyonluk yarışında en belirleyici müsabakanın bir tarafı olarak sadece kendi maçımızı fair play çerçevesinde kazanmaya odaklanmamız, Fenerbahçe veya Trabzonspor lehine yorumlanabilecek oyun tarzlarından kaçınmamızdır.

Bu hususta, gerekli görülürse yetkili makamlar önünde ifade vermeye hazırız. Tüm kamuoyundan o maçı bir kez daha izlemelerini ve her birimizin oyunu çirkinleştirmeden kazanma çabasını bir kez daha görmesini talep ediyoruz. Kaleci kardeşimiz Korcan'ın kurtarışlarının tamamı yok sayılarak bir hatası öne çıkarılmaktadır. Futbol deyimlerinden biri de "İyi kaleci kötü gol yer" dir. Korcan kardeşimizin yediği bir goldeki hatasını yapmamış bir tek üst seviye kaleci gösterilemez.

Korcan'ın bir hatası ile Kulübümüzün, Başkanımızın ve sahada bizim hassasiyetimiz, çabalarımız yok sayılmaya çalışılırken maçın neticesine etki eden bir hakem hatası, hatalı bir ofsayt kararı tamamen göz ardı edilebilmektedir. Yargı süreci, hem de gizlilik kaydı ile devam ederken yapılan bu tür haberleri manidar buluyoruz ve bu süreçten Kulübümüz, Başkanımız ve Korcan kardeşimizin aklanarak çıkacaklarından en ufak bir şüphe duymuyoruz. " - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title