Haberler

Özhan Canaydın'ın Mali Genel Kuruldaki Açıklamaları

Galatasaray Kulübü'nün Yıllık Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda Konuşma Yapan Başkan Kulüp Başkanı Özhan Canaydın, Kulüple İlgili Çok Sayıda Açıklama Bulunurken, Fenerbahçe Kulübü'ne de Göndermede Bulundu.

Galatasaray Kulübü'nün Yıllık Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda konuşma yapan başkan kulüp başkanı Özhan Canaydın, kulüple ilgili çok sayıda açıklama bulunurken, Fenerbahçe Kulübü'ne de göndermede bulundu.

Özhan Canaydın, 50 dakikayı bulan ve alkışlarla sona eren konuşmasının en çarpıcı bölümünde, geçtiğimiz günlerde şahsı hakkında açıklamada bulunan Fenerbahçe'yi hedef seçti.

Fenerbahçe'nin önceki gece UEFA Kupası'ndan elenmesinin tüm Türkiye'yi çok üzdüğünü belirten Canaydın, "UEFA Kupası'nı kazanmanın ne kadar değerli bir şey olduğunu bir kez daha Türkiye'ye ve dünya kamuoyuna ispat etmiş olduk. İnsanların, bu kupayı kazanmanın tesadüf olmadığını anlamaları icap ediyor. Bize bu onuru veren Faruk Süren'e, teknik ekibe ve futbolcularıma tekrar teşekkür ediyorum. UEFA Kupası ve birinci şampiyonluğumuzda katkısı olan Mehmet Cansun ve ekibine de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"NİTELİKLİ DOLANDIRILICIK SUÇLAMASI YAPANLAR İÇİN GEREĞİNİ YAPACAĞIZ"

Konuşmasının başında yönetime yapılacak eleştirileri tahmin ettiğini vurgulayan Canaydın, "Buraya çıkıp konuşmak benim için hem zor, hem de kolay. Söyleyecek çok şeyimiz var, aynı zamanda söylememekten dolayı zorluklar yaşıyorum" dedi.

Başkan Canaydın, "Komşun hakkında hüküm vermeden önce iki ay onun makosenleriyle yürü" şeklindeki bir kızılderili atasözünü hatırlattıktan sonra, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstediğim gibi rahat hareket edemiyorum. İstiyorum ki, üyelerimiz bazı satır aralarından beni anlasın, kısa vadeli düşünsem, Galatasaray'ın çıkarlarını uzun vadede zedelemiş olurum. Kısa vadeli hareket etmek belki beni sempatik yapabilirdi."

Nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla savcılığa başvurulduğunu hatırlatan Canaydın, "Herkes herkes için bu şekilde başvurabilir ama bunu alenen açıklamak da bir suçtur. Bu arkadaşlar hakkında gerekenler yapılacaktır.

Türkiye'de SPK'ya bağlı şirketler bir sürü birleşmeler yapmışlardır. Biz de SPK'ya resmi raporlarımızı verdik. Kanuni yoldan yürüdük. Kabul eder, etmez, bilemem. Bakarız ya eski pozisyona döneriz ya da yeni yolumuzda devam ederiz. Herhalde belli kurumları etkilemek için bunu yaptılar. Biz de bizi etkileyen suçlamaların üstüne yaparız.

Ben iş hayatımda hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım. Galatasaray'ın geleceği adına bu adımı atmasaydım ortalık güllük gülistanlık mı olacaktı? Galatasaray'ın menfaati için hukuk içinde yürüyoruz, müsterih olun. Bu suçlamanın benim onurum için ne kadar kırıcı olduğunu herkes bilir. Ama konu Galatasaray olduğu için bunu fazla umursamam. Biz bu olayı yaparak kangrenleşmiş bir yaraya neşter koyduk."

YENİ STAT 2009-2010 SEZONUNA HAZIR

Kulübün 10 yıldır yeni stat hayali olduğunu hatırlatan başkan Canaydın, 2009-2010 sezonunda yeni stadında olacakları müjdesini verdi.

Özhan Canaydın, bu konuda kolay yolu seçmediklerini dile getirerek, "Böyle yapsaydık, Ali Sami Yen Stadı'nın tribünlerini teker teker yapardık. Türkiye'nin ilk modern stadına, en ileri teknoloji ile donanmış ve ilk çok amaçlı stadına sahip olacağız.

Avrupa'da ilk 10'a girecek bir stat olacak. Projeyi gördüklerinde bazıları sadece ses çıkarmazlarsa 'Bu da bana yeter' diyeceğim. Bazıları Galatasaray modern bir stada kavuşmasın diye elinden geleni yaptı, bunları üyelere yönelik yapacağım kapalı bir toplantıda açıklayacağım" ifadesini kullandı.

"RİVA'DAN 140 MİLYON DOLAR GARANTİ PARA GELECEK"

Canaydın, Riva'nın satışından 140 milyon doları garanti olmak üzere, beklenenin üstünde bir gelir elde edeceklerini açıkladı.

Bu anlaşmanın imza aşamasına geldiğini söyleyen Canaydın, "Bu paranın 40 milyon dolarını peşin alacağız. Ayrıca 50 milyon dolar her an çevrilebilir teminat mektubu alıp, ayrıca inşaat aşamasında ikinci bir 50 milyon dolarlık teminat mektubu alacağız. Ayrıca, 400 milyon doların üstündeki gelir de yüzde 50, 50 bölüştürülecek. Vicdanen rahat bir operasyon yapmış olacağız" dedi.

"ŞAMPİYON TAKIMIN GENEL KURULU"

Özhan Canaydın, Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon aldığı şampiyonluğun çok çabuk unutulduğunu vurguluyarak, "Siz şu an şampiyon bir takımın genel kurulusunuz. Ligin şampiyonu halen Galatasaray, bununla iftihar edin" ifadesini kullandı.

"100 yılın en önemli şampiyonluklarından birini kazandığımıza inanıyorum" diyen Canaydın, "Bunun değerini iyi bilin. Arkasını getirmek için elimizden geleni yapacağız. Bu büyük şampiyonluk bile 2 ayda unutuldu ve biz yine tenkit yağmuruna tutulduk. Sabırla çalışıyoruz, geç de olsa hedeflerimize ulaşacağız" şeklinde konuştu.

Canaydın, 5 yıllık döneminde 2 lig, 1 de Türkiye Kupası şampiyonluğu elde ettiklerini vurguladı.

"UEFA'DA BORÇ DOSYAMIZ BİTTİ"

Mali açıdan kulüp personel maaşları ve futbolcu transfer taksitlerini ödeyebilir duruma gelerek rahat bir nefes aldıklarını anlatan Canaydın, UEFA'da da borç dosyalarının bittiğini söyledi.

Artık UEFA'da borç dosyalarının olmadığını kaydeden Canaydın, " Mpenza, Spehar, Lukunku, Hagi, Popescu, Taffarel bitti. Geldiğimizde transfer yapma yasağımız dahi vardı. Bir tek alacak davamız var, o da 15 Mart'ta CAS'ta başlayacak Ribery davası" dedi.

Bu olaya çok üzüldüğünü, ancak maalesef başlarına geldiğini söyleyen Canaydın, "Kendisinin, bugün gazetelerde 'Çok büyük hata ettim, çok mahcubum, utanıyorum. Kalbimin köşesinde her zaman Galatasaray var' şeklinde beyanları var.

Menajerini suçluyor. Bunu düşünmesi bile haklı olduğumuzu gösteriyor. Galatasaray'ın dosyasının çok kuvvetli olduğunu yabancı basın bile yazıyor. Hakkımızı alarak belki biraz üzüntümüzü hafifletebiliriz" diye konuştu.

ALİ SAMİ YENİ STADI'NA YATIRIM

Özhan Canaydın, bu sezon sonunda Şampiyonlar Ligi'ne kalmaları halinde Ali Sami Yen Stadı'na yatırım yaparak, Avrupa kupası maçlarını statlarında oynayacaklarını söyledi.

Bu yatırımla UEFA kriterlerine uyacaklarını söyleyen başkan Canaydın, "Ciddi bir yatırım. En çok gelir getiren numaralı tribünden fedakarlık yapacağız, kapalının altına localar yapmayı planlıyoruz" dedi.

Canaydın, Galatasaray'ın marka değerinin düştüğüne dair konuşmalar yapıldığını, ancak bunun doğru olmadığını söyledi.

Fenerbaçe ve Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nden elde ettikleri gelirleri vurgulayan ve kendilerinin daha fazla gelir ettiklerini söyleyen Canaydın, "Galatasaray'ın marka değeri düşmez, düşmeyecektir. Kimsenin de düşürmeye gücü yetmeyecektir" dedi.

"HATALARIMIZI TAMİR EDECEĞİZ"

Kongre üyelerine seslenen Canaydın, "Sizleri hep bekleme modunda bıraktık. Artık mantarlar yer yüzüne çıkmaya başladı. Hatalarımız olmadı mı, tabii ki oldu. Hatalarımızı tamir edeceğiz" dedi.

2007 yılının yolun açıldığı bir sene olacağını iddia eden Canaydın, "Göreceksiniz, bir duraklama dönemini çok kısa sürede atlatmış, eski dönemlerimizin daha iyisine ulaşacağız.

Bana yine destek verin, göreceksiniz sizleri mahcup etmeyeceğiz. Birlik ve beraberlikle eski günlerimizin üstüne çıkacağımıza inanıyorum. Sağlıkla afiyetle daha nice kongrelere" diyerek sözlerini tamamladı.

Bu arada kulüp ikinci başkanı Semih Haznedaroğlu'nun, Amerikan Hastanesi'nde ameliyat olması nedeniyle kongreye katılamadığı açıklandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title