Haberler

Galatasaray'da UEFA Kupası Belgeseli

Galatasaray Kulübü'nün 17 Mayıs 2000'de Kazandığı UEFA Kupası'nın ''17 Mayıs-bir Şampiyonluğun Hikayesi'' Adıyla Çekilen Belgeselın Basın Toplantısı Düzenlendi. Turgay Vardar Basın Odası'nda Düzenlenen Basın Toplantısında Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Celal Gürcan, Sarı-kırmızılı Futbol...

Galatasaray kulübü`nün 17 Mayıs 2000`de kazandığı UEFA Kupası`nın ``17 Mayıs-Bir Şampiyonluğun Hikayesi`` adıyla çekilen belgeselın basın toplantısı düzenlendi. Turgay Vardar Basın Odası`nda düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Celal Gürcan, sarı-kırmızılı futbolculardan Ergün, Hasan Şaş, Okan ile belgeselin yönetmeni Umur Turagay, proje hakkında bilgi verdi.

Celal Gürcan, Galatasaray`ın UEFA Kupası`nı kazanarak Türkiye Cumhuriyeti`nin en büyük başarılarından birini kazandığını ifade ederek, ``Galatasaray`ın bu başarısı gerek kulübümüzün gerekse de ülkemizin dünyada tanınmasına büyük katkı sağladı. Kupaya giden yolda yaşadıklarımızı tarif etmek zor. Çok güzel ve çok önemli bir başarı. Bu belgesel de o başarıyı yansıtıyor`` dedi.

Okan, kupayı kazanmanın kendileri için çok önemli ve çok mutluluk verici olduğunu ifade ederek, ``Hala o anları hatırlarken tüylerimiz diken diken oluyor`` şeklinde konuştu.

Ergün basın toplantısında, o zamanki takımda kupayı kazanacak inancın olduğunu ifade etti.

Hasan Şaş, ``Bu sıradan bir şampiyonluğun belgeseli değil. Türkiye`nin yaşadığı en büyük başarılardan birinin belgeseli, herkesin görmesi gerekiyor`` diye konuştu.

Belgeselin yönetmeni Umur Turagay ise Galatasaray`ın UEFA Kupası`na giden bütün süreci adım adım takip ettiklerini ve saatlerce süren çekimlerden büyük titizlikle çok güzel bir belgesel ortaya çıkardıklarını ifade ederek, ``Belgesel New York Independent Film Festivali`nin açılış filmi olarak gösterildi. Bu film yalnızca bir futbol belgeseli değil, insani özellikleri başrole çıkartmış, futbolcuların gerçek kahramanlık hikayesidir`` dedi.

110 dakika uzunluğundaki belgesel VCD formatında 10 YTL, DVD formatında ise 17 YTL`den satışa sunulacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title