Haberler

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Uslu Açıklaması

"Bugün (hakemin) ne kırmızı kartında ne sarı kartlarında, hiçbirinde yanlış görmedim" "Emenike biraz ciddi oynasa birinci devre herhalde 3 olurdu" "Ben Beşiktaş için bağıran seyircilere sormak istiyorum şimdi: Acaba Beşiktaş şike yaptı mı yapmadı mı?" "Gençlerbirliği Başkanının yaşına hürmet ediyoruz.

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın derbi maçla ilgili "Orta oyunu seyrettik" şeklindeki değerlendirmesine ilişkin, "Bugün (hakemin) ne kırmızı kartında ne sarı kartlarında, hiçbirinde yanlış görmedim" dedi.

Fenerbahçe'nin Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş'ı 2-0 yendiği maçın ardından yaptığı açıklamada, Fikret Orman'ın sözlerini değerlendiren Uslu, şunları söyledi:

"Galiba Sayın Başkan, 'Orta oyunu var' gibi konuşmalar yapmış. Şimdi pozisyonların yavaş çekimlerini de göreceğiz. Bir tane Volkan'ın çıkarttığı topu var Beşiktaş'ın. Yani 10 kişiye karşı 11 kişi edebiyatına hiç girmeyelim. Birinci devre, Beşiktaşlı oyuncu atılmadan evvel, 4 tane Fenerbahçe'nin yüzde yüz pozisyonu var. Emenike biraz ciddi oynasa birinci devre herhalde 3 olurdu. Volkan'ın kurtardığı çok önemli bir top tabii onu da kabul ediyorum. Bülent Yıldırım ve hakemler hata yapabiliyor. Ama bugün ne kırmızı kartında ne sarı kartlarında, hiçbirinde yanlış görmedim ben."

Açıklamalarına, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu'na misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek başlayan Uslu, derbide önemli bir galibiyet elde ettiklerini belirterek "Hakikaten son zamanlardaki en iyi oyunlarımızdan birisini oynadık ve kazandık" değerlendirmesinde bulundu.

Maçta kendilerine toplu halde küfür edilmesinden yakınan Uslu, "Passolig'in çıkmasıyla küfrün önlenmesi gerekirdi. Olmaması gereken şeyler oldu. Ferdi küfürlere artık alıştık ama toplu olarak yapıldı, bunlar yanlış şeyler" diye konuştu.

-"Beşiktaş şike yaptı mı, yapmadı mı?"-

Konuşmasında, daha önce de hep yönelttikleri bir soruyu bir daha sormak istediğini vurgulayan Fenerbahçeli yönetici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aziz Yıldırım ve yönetimi diyor ki:  'Biz şike yapmadık. Biz, nasıl olduğunu hep beraber son 7-8 ayda yaşadık. Belli bir kumpas ve belli nedenlerle oldu.' Ben Beşiktaş için bağıran seyircilere sormak istiyorum şimdi:  Acaba Beşiktaş şike yaptı mı yapmadı mı? En önemli şeylerden bir tanesi o. Çünkü bağırıyorlar da. Artık bunların bitmesi gerektiğine inanıyorum ben. Daha evvel de söyledim. Laflarımın arkasındayım. Beşiktaşlıları, seyircilerini bütün o arkadaşları çok seviyorum. Ama bunları bitirmemiz lazım, çünkü hepimiz aynı gemideyiz."

Beşiktaş cephesinin, Emre'nin küfürlü ifade kullanmasına rağmen hiçbir şey yapılmadığı yönünde tepkisi olduğu belirtilmesi üzerine, soyunma odası koridorunda yaşanan bir olayı aktaran Uslu, "Emre ile Bilic konuşuyorlarmış. Emre'nin tanımadığı bir idareci araya girince 'Ne işiniz var?' diye orada bir problem olmuş. Onun dışında herhangi bir şey yok. Koridorda olan bir olay bu. Maç esnasında olanı başkan nereden bilecek. Yüz metreden kim ne küfür duyacak. Öyle bir küfrü duyuyorsa yan hakemi var, hakemi var" şeklinde konuştu.

-İlhan Cavcav'a tepki-

Maçlardan önceki günlerde rakip takım yöneticilerinin yaptığı açıklamalardan rahatsızlık duymaya başladıklarını dile getiren Uslu, artık Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'a da hürmet etmeyeceklerini söyledi.

Rakip takım yöneticilerinin açıklama yapmasının bir adet haline geldiğini kaydeden Fenerbahçeli yönetici, "Adet haline geldi, her maçımızdan evvel konuşmaya başladılar. Bunların artık bitmesini istediğimiz için Beşiktaş maçı öncesi konuştuk. Bu arada da Gençlerbirliği Başkanının yaşına hürmet ediyoruz ama artık etmeyeceğiz. Çünkü ayıp ediyor. Fenerbahçe Türkiye'nin en büyük spor kulüplerinden birisidir. Büyük bir camiası vardır. Böyle büyük bir camianın başkanına kimse dışarıdan dil uzatamaz, kimse de buna müsaade etmez. Yaşına başına hürmet ediyoruz ama artık yeter" diyerek sözlerini tamamladı. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Fikret Orman Mahmut Uslu Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title