Haberler

Federasyon Başkanları Bolu'da Buluştu

Bolu Belediyesi'nin düzenlediği Türkiye'deki federasyon düzeyinde temsil edilen spor dallarının federasyon başkanları ile temsilcilerinin katıldığı "Spor Kenti Bolu" konferansı başladı.

Bolu Belediyesi'nin düzenlediği Türkiye'deki federasyon düzeyinde temsil edilen spor dallarının federasyon başkanları ile temsilcilerinin katıldığı "Spor Kenti Bolu" konferansı başladı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Karacasu'daki bir otelde gerçekleştirilen konferansın açılışında, etkinliğin, ülkenin spor federasyonları başkan ve temsilcilerinin Bolu'yu görüp tanımaları için önemli bir proje olduğunu söyledi.

Bolu'nun dünyada yaşanılabilir kentler içerisinde adından söz ettirecek bir şehre dönüşeceğini ifade eden Yılmaz, "Biz de kendimizi böyle bir oluşum hülyası içinde, kafamızda canlandırdığımız şehri oluşturmak için gayret ediyoruz. Şu an geldiğimiz noktada, bu şehrin artık bir dünya kenti olması noktasındaki ışığı biz görüyoruz. Bu ışığın ülke ve dünya tarafından da görülmesini istiyoruz." diye konuştu.

Bolu'da spor anlamında yapılacak tüm faaliyetlerde üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Gençliğimizin sağlıklı yetişebilmesi için spora merakın arttırılması lazım. Spor denince akla sadece futbol geliyor belki ama futbol denilince akla Antalya geliyor. Antalya kışın futbol takımlarının kamp yaptığı bir merkez, yazın da Bolu'nun olmaması için bir sebep yok. Şu an yüzlerce futbol sahasının planlamasını yapmış durumdayız. Kartalkaya'da, Abant'ta yerleri tespit edilmiş futbol sahaları var. Bunun yanı sıra ilimizde bulunan yaylalarda tüm spor branşları için kamp merkezleri yapacak yerlerimiz de mevcut."

Konferansın açılışına Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem'in yanı sıra 13'ü federasyon başkanı olmak üzere 43 federasyon temsilcisi katıldı.

Yarın akşam sona erecek konferans kapsamında Bolu'nun doğasıyla uyumlu off-road ve motocross parkurlarının yanı sıra, 3 bin kilometreyi bulan trekking rotalarını da gezecek federasyon yetkilileri kentin tabiat güzelliklerini, açık hava spor tesislerinde tanıma imkanına sahip olacak.

Kaynak: AA / Spor

Alaaddin Yılmaz Karacasu Türkiye Bolu Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title