Haberler

Erzurum: Türkiye Satranç Şampiyonası Sona Erdi

Erzurum'da 1 haftadır devam eden Yaş Grupları Arası Türkiye Satranç Şampiyonası, bugün yapılan final müsabakalarıyla sona erdi.

Erzurum'da 1 haftadır devam eden Yaş Grupları Arası Türkiye Satranç Şampiyonası, bugün yapılan final müsabakalarıyla sona erdi.

Türkiye Satranç Şampiyonası'nın son gününde düzenlenen törende bir konuşma yapan Erzurum Vali Yardımcısı Kasım Yekeler, böylesine önemli bir organizasyonun Erzurum'da yapılmasından mutluluk duyduklarını belirterek, dereceye giren sporcuları tebrik etti. Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı ise, satranç sporunda bundan sonra doğu illerine ağırlık vereceklerini, Türkiye şampiyonalarını bu illerde düzenleyeceklerini ifade etti. Yazıcı, "Erzurum, Van, Ağrı ve Kars'a ilerisi için yapacağımız yatırımların da temelini atmaya gayret gösteriyoruz. Satranç sporuna sponsor bulduğumuz takdirde, bu sporu belli illere değil, Türkiye'nin bütün illerine yayacağız. Erzurum'da bir satranç merkezi kurmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar da, "Şampiyonanın Erzurum'a verilmesi bizleri sevindirdi. Bu gibi organizasyonlarda, gelen misafirlerimize özen göstermek elbette bizlerin görevidir. Biz, misafirperver insanlarız, eğer bu organizasyonda konuklarımız, ilimizden memnun ayrılmışlarsa, bu bizleri daha da çok sevindirmiştir. Bundan sonraki organizasyonlarda da aynı itinayı göstereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın" ifadelerini kullandı.

Şampiyonada yaş gruplarında ilk 3 sırayı elde eden sporculara madalyaları, davetliler tarafından verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title