Haberler

    Devlerin dansında kazanan Nadal

    Roland Garros erkekler yarı finalinin merakla beklenen maçında Rafael Nadal, rakibi Roger Federer'i 6-3, 6-4 ve 6-2 setlerle mağlup ederek adını finale yazdırdı.

    Roland Garros erkekler yarı finalinin merakla beklenen maçında Rafael Nadal, rakibi Roger Federer'i 6-3, 6-4 ve 6-2 setlerle mağlup ederek adını finale yazdırdı.

    İki efsaneyi 39. kez karşı karşıya getiren maç oldukça şiddetli rüzgâr altında oynanırken, maçta servis kıran ilk isim ikinci oyunda 2 numaralı seribaşı Nadal oldu. Federer buna hızlı reaksiyon gösterip beşinci oyunda rakibinin servisini kırsa da bir sonraki oyunda servis oyununa tutunamadı ve açılış setini 6-3'lük sonuçla Nadal kazandı.

    İkinci sette de çekişme üst düzeydeydi. Bu kez sete servis kırarak başlayan 3 numaralı seribaşı Federer oldu ancak İsviçreli raket yine bir sonraki oyunda servis oyununu rakibine kaptırdı. Setin sonlarındaki kritik puanlarda daha iyi oynayan Nadal, dokuzuncu oyunda Federer'in servisini 40-0'da geri gelip kırarak kırdı ve ikinci seti de 6-4'lük sonuçla hanesine yazdırdı.

    Yakaladığı moralle üçüncü sete de etkili başlayan Rafael Nadal, üçüncü ve beşinci oyunlarda servis kırarak bu seti öncekilere göre daha rahat bir şekilde 6-2'lik sonuçla kazanarak 2019 Roland Garros'ta adını erkekler finaline yazdıran ilk isim oldu.

    Maç genelindeki puan vuruşu sayılarında Nadal, Federer'e 33-25 üstünlük kurarken, 19 basit hata yapan Nadal'a karşılık Federer 34 basit hataya imza attı.

    Kariyerindeki 12. Roland Garros şampiyonluğunu kovalayan Rafael Nadal, finalde Novak Djokovic-Dominic Thiem maçının galibiyle karşılaşacak.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Roger Federer Roland Garros Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title