Haberler

    Cocu'dan Ersun Yanal Sorusuna Yanıt

    Fenerbahçe'nin teknik direktörü Phillip Cocu, Spartak Trnava ile oynanan UEFA Avrupa Ligi maçı sonrası önemli değerlendirmelerde bulundu.

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, UEFA Avrupa  Ligi D Grubu'nda Slovak temsilcisi Spartak Trnava'yı 2-0 yendikleri maçta alınan  galibiyetten dolayı memnun olduğunu söyledi.
    Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Cocu,  Batman'ın Gercüş ilçesi kırsalında şehit olan askerlerle ilgili üzüntüsünü dile  getirerek, şunları kaydetti:
    "Terör saldırısında yakınlarını kaybedenlerin yanındayız. Hayatını  kaybedenlere rahmet diliyorum. Takımımız da etkilendi bundan. Hayatta futboldan  çok daha büyük gerçekler vardır. Hem kulübümüzün, hem oyuncularımızın hem de  benim hislerimi paylaşmak istedim. İşin futbol tarafına geçmek zor. Galip  geldiğimiz için mutluyum. Umarım bu bizim alıştığımız his haline gelir. Çok iyi  performans gösterdik. Oyun stilimizi değiştirdik. Bu sistemi çok fazla çalışacak  imkan bulamazsak da iyi oynadık. Tutkulu ve enerjik bir takım gördüm. Bizim  insanlara bunu göstermemiz gerekiyor. Bana göre güzel bir galibiyet aldık."
    Frey açıklaması
    Sistem değişikliği yaparak takımını sahaya 3-5-2 dizilişiyle  çıkarmasıyla ilgili de konuşan Cocu, "Sebebi Medipol Başakşehir maçı değildi. İki  sebebi vardı. Birincisi oyuncuların performanslarıyla ilgili. Son maçta  gösterdiğimiz görüntüden memnun değildim. İkincisi tarafı ise rakiple ilgilidir.  Belli bir oyun stilleri var. Tek forvetle çıksaydık, Slimani'ye doğru pozisyonda  buluşturmamız zor olurdu. Bunu nedenle yanında Frey'i oynattık. Böylece çok daha  fazla imkan bulduk. Galibiyete ulaşmak için taktiklerinizi değiştirebilirsiniz.  Oyun tarzınızdan memnun değilseniz, bu yönde değişiklik yaparsınız."  değerlendirmesinde bulundu.
    Cocu'dan Yanal cevabı! 'Kamçılamalı...'
    Taraftarların "Ersun Yanal" tezahüratıyla ilgili soruya ise Cocu, "En  önemlisi taraftarlarımızın oyunculara destek vermesi. Harika bir atmosfer vardı  bugün. Taraftarımız, diğer taraftan kendilerini ifade etmekte özgürler. Bunda  hiçbir sıkıntım yok. Bu bizi kamçılamalı." cevabını verdi.
    Kaleci Harun Tekin'e olan güvenini de dile getiren Hollandalı teknik  adam, "Harun bu kulübe yeni katıldı. Diğer oyuncuları tanıması önemli. Bu sadece  antrenmanlarla olmaz. Performansından bugün memnunum. Ona daha fazla maç verme  imkanı sağlamak istedik." yorumunu yaptı.
    Medipol Başakşehir maçının taktiğiyle ilgili konuşmak istemediğini  anlatan Cocu, "Başakşehir maçının taktiğiyle ilgili konuşmak istemiyorum. Bazen  taktikle fark oluşturabilirsiniz bazen de oyuncu değişikliğiyle. Bu akşam  oyuncularımın gösterdiği performanstan memnunum. Biz gol yedikten sonra takım  şeklimizi kaybediyoruz. Geriye düştüğümüzde herkes kendi başına istekli bir  şekilde skoru değiştirmeye çalışıyor. Bunu aramızda konuştuk, taktiği  değiştirmemiz gerektiğini belirtiyoruz. Bu durum daha çok kafada bitiyor. Son lig  maçında 12 dakikada 3 gol yedik. Gol yemek futbolun parçası ama gol yediğinizde  maç bitmez. Pozisyon sadakatimizi korursak maça döneriz. İyi skorlar geldikçe  kendimizi geliştireceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Spartak Trnava Phillip Cocu Fenerbahçe Spor Haberler

    title