Haberler

Cancellara Unvanını Korudu

Belçika'da düzenlenen Flanders Bisiklet Turu'nu, Trek takımının İsviçreli bisikletçisi Fabian Cancellara, kariyerinde üçüncü kez kazanarak bunu başaran altıncı isim oldu.

Norveç dünya şampiyonu

Bisiklet dünyasında "Klasikler" şeklinde anılan tek günlük yarışların en eski ve en prestijli beş mücadelesinden biri olan Flanders Turu, Trek takımından Fabian Cancellara, BMC'den Greg Van Avermaet, Belkin'den Sep Vanmarcke ve Omega Pharma-Quick-Step'ten Stijn Vandenbergh arasındaki sprint finişiyle sonuçlandı.

Son metrelerdeki atağıyla 259,8 kilometre süren mücadeleyi 6 saat 15 dakika 25 saniyelik derecesiyle tamamlayan "Spartaküs" lakaplı Cancellara, ilk defa 1913 yılında düzenlenen Flanders Turu'nun 98'incisini kazanmayı başardı. İsviçreli pedal ile arasında saliseler bulunan Van Avermaet ikinci, Vanmarcke ise üçüncülüğü elde etti.

33 yaşındaki bisikletçi böylece 2010 ve 2013'ün ardından Flanders Turu'ndaki üçüncü zaferine ulaştı ve Fiorenzo Magni, Achiel Buysse, Eric Leman, Johan Museeuw ve Tom Boonen'den sonra bunu başaran altıncı isim oldu.

Unvanını korumayı başaran Cancellara, Klasikler'e Milan-San Remo'da aldığı ikincilikle başlamıştı.

Mücadelede ilk 10 sırada yer alan bisikletçiler şöyle:

1. Fabian Cancellara (İsviçre)

2. Greg Van Avermaet  (Belçika)

3. Sep Vanmarcke (Belçika)

4. Stijn Vandenbergh (Belçika)

5. Alexander Kristoff (Norveç)

6. Niki Terpstra (Hollanda)

7. Tom Boonen (Belçika)

8. Geraint Thomas (Büyük Britanya)

9. Björn Leukemans (Belçika)

10. Sebastian Langeveld (Hollanda)

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Hollanda Belçika Norveç Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title