Haberler

Alanso'dan 3. Zafer

Mclaren Mercedes Pilotu, Nurburgring'deki Başarısıyla Takım Arkadaşı Hamilton ile Arasındaki Puan Farkını İkiye İndirdi. Ferrari'den Massa İkinci Oldu.

McLaren Mercedes pilotu, Nurburgring’deki başarısıyla takım arkadaşı Hamilton ile arasındaki puan farkını ikiye indirdi. Ferrari’den Massa ikinci oldu.

FORMULA 1’de çifte dünya şampiyonu McLaren Mercedes’in İspanyol pilotu Fernando Alonso, Avrupa Grand Prix’ini kazanarak bu sezon üçüncü kez birincilik kürsüsüne çıktı. Yağmurun damga vurduğu 308.863 km’lik yarışı 2 saat 6 dakika 26.358 saniye ile bitiren Alonso, böylece Dünya Şampiyonası klasmanında 70 puanla zirvede olan takım arkadaşı Britanyalı Lewis Hamilton ile arasındaki puan farkını da ikiye indirdi.

Almanya’daki Nurburgring’deki yarışta, Alonso’nun 8.155 saniye gerisinde Ferrari’nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa ikinciliği elde ederken, Red Bull takımından Avusturyalı Mark Webber 1 dakika 5.674 saniye daha kötü bir derece ile üçüncü oldu. Dördüncülüğü Williams BMW’den Avusturyalı Alexander Wurz, beşinciliği Red Bull’dan Britanyalı David Coulthard, altıncılığı BMW Sauber’den Alman Nick Heidfeld elde etti.

Hamilton kürsüye çıkamadı

Önceki gün yapılan sıralama turlarında aracının lastiği patlayınca bariyerlere çarpan ve pistten hemen hastaneye kaldırılan Hamilton, dün aldığı sağlam raporu sonrası 10. sırada piste çıktı. Britanyalı pilot, bir ara pistten çıktığı yarışı 9. sırada bitirdi. Yağmur sürücülere zor anlar yaşatırken, 2. turda araçlar birbirine girdi. Birara güvenlik aracı piste çıktı ve yarışa yaklaşık 20 dakika ara verildi. Sürücülerin bir yağmur bir de kuru hava lastikleri takarak sık değişiklik yapmak zorunda kaldığı yarışta, 4’ü 2. turda, olmak üzere 6 pilot yaşadıkları kazalar, Markus Winkelhock motor, Takuma Sato hidrolik arızası, güne ilk sırada başlayan Ferrari’nin Finli pilotu Kimi Raikkonen de 37. turda yakıt tükenmesi nedeniyle yarışı tamamlayamadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title