Haberler

Sp İl Başakın Çalık, Paris'te Yaşanan Saldırıyı Değerlendirdi

Saadet Partisi (SP) GİK Üyesi İl Başkanı Faik Çalık Gündemle ile ilgili yaptığı basın açıklamasında Paris’te yaşanan saldırıyı değerlendirdi.

Saadet Partisi (SP) GİK Üyesi İl Başkanı Faik Çalık Gündemle ile ilgili yaptığı basın açıklamasında Paris'te yaşanan saldırıyı değerlendirdi.

Çalık, "Paris'te geçtiğimiz hafta bir dergiye yapılan saldırı sonucu dergide çalıştığı söylenen 12 kişi hayatını kaybetmiştir. Saldırgan oldukları iddia edilen 2 kişi yapılan operasyonla ölü olarak ele geçirildi. Saadet Partisi olarak bu gibi saldırı olaylarını tasvip etmediğimizi her vesile ile ifade ediyoruz. Bu saldırıyı ve saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen iki kardeşin ölü olarak ele geçirilmesi olayını da tasvip etmiyoruz. Zanlıların sağ olarak ele geçirilmesi ve adalet önüne çıkarılarak olayın arkasında kimlerin bulunduğunun da tespit edilerek gerçek suçluların belirlenmesi gerekirdi. Bu yapılmamıştır" dedi .

SP İl Başkanı Çalık açıklamasını şöyle sürdürdü; "Son 10 yılda İslam coğrafyasında 12 milyon insan öldürülürken ses çıkarılmazken sadece 12 kişinin öldürülmesinden dolayı bu olayı telin için Paris'te bir çok ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının da katılımı ile bir yürüyüş düzenlendi. Türkiye'den de Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu bu programa katıldı ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile aynı safta yürüdü. Gönül Arzu ederdi ki Ülkemizde yaşanan ve her sene yaşanan Terör Saldırıları sonrası şehit olan onlarca kardeşimiz içinde yürünebilseydi.

Paris'te yapılan Bu yürüyüşün hemen arkasından Hz. Peygamber (a.s.) hakkındaki hakaret içeren karikatürün bulunduğu derginin milyonlarca sayıda basılması hem tahrik ve provokatif, hem de Batının çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koyması bakımından ibret vericidir. Türkiye'de Charlie Hobde'ın ekini dağıtan bazı gazetelerinde karanlık Geçmişlerine yakışan hareketelerini sürdürmelerini ise Bu Milletin parasıyla bu milletin değerlerine hakaret olarak gördüğümüzü ve Fransızlardan daha Fransız bir tavır sergilediklerini belirtmek istiyorum" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Paris Sp Yerel Haberler

title