Haberler

Sözcü Kalın: "Dışarıdan İran'ı Karıştırma Çabaları Ters Teper"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, “Birileri dışarıdan İran’ı karıştırmaya çalışıyorsa bunun ters tepeceğini bir kez daha ifade etmemiz gerekir.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, "Birileri dışarıdan İran'ı karıştırmaya çalışıyorsa bunun ters tepeceğini bir kez daha ifade etmemiz gerekir. Dışarıdan yapılan açıklamalarla, atılan twitlerle İran toplumunun barışını, huzurunu bozmaya yönelik müdahaleleri kabul etmediğimizi bir kez daha ifade etmek istiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlediği basın toplantısında, İran'da yaşanana olaylara ilişkin açıklamada bulunan İbrahim Kalın, "Öncelikle Sayın Ruhani'nin de ifade ettiği gibi vatandaşların İran'da meşru gösteri hakkı mahfuzdur. Fakat mala, cana zarar gelecek şekilde, vandalizme varacak hareket ve eylemlerin kabul edilmesi elbette mümkün değil. Bizim için İran'ın istikrarı, huzuru, barışı son derece önemlidir. Birileri dışarıdan İran'ı karıştırmaya çalışıyorsa bunun ters tepeceğini bir kez daha ifade etmemiz gerekir. Dışarıdan yapılan açıklamalarla, atılan twitlerle İran toplumunun barışını, huzurunu bozmaya yönelik müdahaleleri kabul etmediğimizi bir kez daha ifade etmek istiyoruz. İranlı yetkililer de zaten duruma hakim olduklarını ifade ettiler. Meşru kurallar çerçevesinde bu sorunun en kısa sürede İran'da aşılacağını bekliyoruz. Bu konuda dost ve kardeş bir ülke olarak, sınırdaş bir ülke olarak İran'ın barış, istikrar ve huzurunun temini ve devamı bizim için büyük önem arz etmektedir" diye konuştu.

"Irak Hükümetinin bu saldırılarla ilgili derhal bir soruşturma başlatmasını bekliyoruz"

Son birkaç gündür Kerkük'te yaşanan hadiselerle ilgili açıklama yapan kalın, "Kerkük'te bir dönemdir Türkmenlere yönelik bir dizi saldırıların yapıldığını biliyoruz. Son olarak Alaaddin Salihi bir saldırı sonucu hayatını kaybetti. Kendisine rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum. Kerküklü kardeşlerimiz yalnız olmadıklarını bilsinler. Türkiye Cumhuriyeti devleti, milleti onların yanındadır. Biz hem Türkmen Cephesi ile hem Iraklı yetkililerle bu konuyu yakın bir şekilde takip ediyoruz. Buradan beklentimiz de, Iraklı yetkililerin, Irak Hükümetinin bu saldırılarla ilgili derhal bir soruşturma başlatması, saldırıların önlenmesine yönelik gerekli tedbirleri alması yönündedir. Biz de bundan sonra Kerkük'teki ve diğer yerlerdeki Türkmen kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kerkük Irak İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title