Haberler

Sosyalist Enternasyonal: CHP Üyeliğine Devam

Yunanistan'ın Başkenti Atina'da Yapılan Sosyalist Enternasyonal (Se) 23. Genel Kurul Toplantısı Sona Erdi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılan Sosyalist Enternasyonal (SE) 23. Genel Kurul toplantısı sona erdi.

SE Başkanı Yorgo Papandreu, toplantının ardından Genel Sekreteri Luis Ayala ile düzenlediği basın toplantısında, sorular üzerine, Türkiye'deki gelişmeleri izlediklerini söyledi.

Yunanistan'daki PASOK partisinin lideri olan Yorgo Papandreu, "Türkiye'de siyasi meselelere yargının karışması olasılığına ilişkin bir endişe var. Bu noktada geniş bölge açısından da etkileri olabileceğini dikkate alarak, geçenlerde yaptığım bir konuşmada Yunan hükümetini bu alanda dikkatli tutum alınması yönünde uyarmıştım" dedi.

Ayala da Türkiye'nin Genel Kurul toplantısında ele alınmadığını, ancak gelişmeleri izlediklerini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) toplantıya katılmamasının kendi kararı olduğunu kaydeden Ayala, "Türkiye'deki iç gelişmelere bakılırsa, burada olmaları şaşırtıcı olurdu. CHP üyemizdir ve üyemiz olmaya devam ediyor. Bu kez burada olmamaları kendi kararlarıdır" diye konuştu.

Bu arada, toplantının sonuç bildirisinde de vurgulandığı gibi, başarılı bir çalışma yapıldığını söyleyen Papandreu, SE'nin dünya barışı için oynadığı önemli rolün, bu toplantı çerçevesinde, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın bir araya gelmeleriyle bir kez daha sergilendiğini belirtti.

Sorular üzerine bu tür görüşmelerin sembolik amaçla bile olsa büyük önem taşıdığını vurgulayan Papandreu, Orta Doğu sorununa çözüm bulunabilmesi için ABD'nin seçim sürecinin ardından devreye girmesi, AB'nin daha aktif rol alması ve uluslararası toplumun yoğun ilgisinin gereğine dikkati çekti.

Öte yandan, sonuç bildirisinde Kıbrıs konusuna da değinilerek, bu konuda daha önce alınan SE kararlarına bağlılığın bir kez daha teyit edildiği ve Kıbrıs'ta yürütülen toplumlar arası görüşmelere destek verildiği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title