Haberler

Sorgun Ormanı Koruma Altına Alındı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Tarafından Önceki Gün Gerçekleştirilen Kurul Toplantısında, Golf Alanı Olarak Tahsisi Gündemde Olan Sorgun Ormanı'nın Birinci Derece Doğal Sit Alanı Kapsamına Alındığı Bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından önceki gün gerçekleştirilen kurul toplantısında, golf alanı olarak tahsisi gündemde olan Sorgun Ormanı'nın birinci derece doğal sit alanı kapsamına alındığı bildirildi.

Antalya Koruma Bölge Kurulunun aldığı kararda, "Antalya'nın doğusunda Lara kumullarından Manavgat'a devam eden kıyı kesiminde mevcut dokusu ile korunarak kalabilen alanlar, Lara kumulları doğal sit alanı ile Aksu Çayı-Beşgöz Deresi arası doğal sit alanıdır. Bu orman alanının taşıdığı özellikler nedeniyle mutlak koruma orman alanı olarak belirlenmesi ve alanın korunması için ilgili kurumlarca tüm tedbirlerin sağlanması gerektiğine karar verildi" görüşlerine yer verildi.

(AK-AT-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title