Haberler

Son Kurban Toprağa Verildi

71 Yaşındaki Ziya Akın, Gözyaşları İçinde Toprağa Verildi.

Eskişehir'de 6 kişinin katil zanlısı İhsan Doğu tarafından dün akşam evinin önünde pompalı tüfekle ateş edilerek öldürülen 71 yaşındaki Ziya Akın, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Öldürülen Ziya Akın'ın cenaze yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi morgundan alınarak Muttalip Mezarlığı'na getirildi. Mezarlıktaki musalla taşına konulan Ziya Akın için mezarlıkta cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Ziya Akın yakınları ile daha önce babası, annesi, ağabeyi, ikizi ve akrabası öldürülen 35 yaşındaki Mehmet Emin Toprak ile çok sayıda kişi katıldı. Ziya Akın kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içinde toprağa verildi.

İKİZİNİN MEZARI BAŞINDA DUA OKUDU

Cenaze törenine katılan Mehmet Emin Toprak, mezarlıkta 12 Kasım 2010 tarihinde öldürülen ikizi Mehmet Sadık Toprak'ın mezarı başına gelerek bir süre oturup dua okudu.

Bu arada cenaze törenine katılanlar katil zanlısı İhsan Doğu'nun Eskişehir Şeker Fabrikası'nda uzun yıllar işçi olarak çalıştıktan sonra emekli olduğunu belirterek, "İhsan'ı işe Toprak ailesi yerleştirmişti. 3 yıl öncesine kadar yedikleri içtikleri ayrı gitmezdi" dedi.

Öldürülen Ziya Akın'ı yakınları ise, "Jandarma ekipleri 4 kişinin öldürülmesinden sonra zanlıyı yakalasaydı iki kişi daha ölmezdi. "Zanlı elini kolunu sallayarak gelip keklik gibi insanları avladı" diye konuştu.

JANDARMADAN AÇIKLAMA

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri de zanlının yakalanması için sürekli arama çalışması yaptıklarını söyledi. İl Jandarma Komutanlığı'nın Valilik aracılığıyla yaptığı açıklamada şöyle denildi: "Koyunlar Mahallesi'nde 4 kişinin öldürülmesinden sonra zanlı İhsan Doğu'nun yakalanması ve ölenlerin yakınlarının korunması için 45 gün süreyle 24 saat esasına göre evlerinin önünde ve yakınında Jandarma devriyeleri görevlendirilmiş,

Ayrıca, maktul yakınlarının farklı mahallelerdeki yakınlarının yanlarına gitmeleri nedeniyle gündüz ve gece kasabaya çıkartılan Jandarma Önleyici Hizmet Devriyeleri ile koruma hizmetleri devam ettirilmiştir. Zanlının değişik fotoğrafları çoğaltılarak kentin değişik yerlerine asıldı.Olayın olduğu tarihten itibaren alınan ihbarlar ve yapılan değerlendirmelere istinaden yaklaşık her gün iki adreste olmak üzere toplam (95) ev ve müştemilÔtı mahkeme kararı ile aranmış, ayrıca firar¯ şüphelinin saklanabileceği değerlendirilen Bozdağ bölgesinde ve buralarda bulunan (30) civarında boş ahır ve baraka aranmış, bütün bu aramalar neticesinde 7 tabanca, 7 av tüfeği, 23 kilo 120 gram esrar ele geçirilmiş ve bunlarla ilgili 8 kişi hakkında adli işlem yapılmıştır.Ziya Akın'ın öldürülmesi olayını müteakip, bölgede firar¯ şüphelinin yakalanması için olay yerine 500 metre mesafede ev araması yapmakta olan jandarma devriyeleri tarafından süratle müdahale edilerek, şahıs takibe alınmış,civardaki evlerin bahçe duvarı ve çatılarından atlayarak kaçmak isterken, sığındığı boş evde, cinayetlerde kullandığı silÔhları ile birlikte sağ olarak yakalanmıştır.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title