Haberler

Soli Antik Kentindeki Kazılar

Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Soli Pompeipolis Antik Kenti'nde çalışma yapan kazı ekibini ziyaret etti

Mersin'in merkez Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Soli-Pompeipolis Antik Kenti'nde çalışma yapan kazı ekibini ziyaret etti.

Yıldırım'a çalışmalarla ilgili bilgi veren kazı başkanı Prof. Dr. Remzi Yağcı, kazıların bu yılki bölümünün yarın sona ereceğini ancak kentteki çalışmaların gelecek yıllarda da devam edeceğini söyledi.

Bu yıl ki kazıların amacının restore edilen yerin güney ucunun gerisindeki alanda yeni restorasyon imkanlarını araştırmak olduğunu ifade eden Yağcı, şunları kaydetti:

"Bu amacımızı gerçekleştirdik. Ayrıca bu alanda yer alan Roma dükkanlarında da analitik bir çalışma yaptık ve çok önemli ayrıntılara ulaştık. Bu ayrıntılar arasında ne tür üretimler yapıldığını, şarap zeytinyağı gibi ve depolama imkanlarını,  o dönemle ilgili ayrıntıları açığa çıkarmış olduk. Ayrıca o dönemle ilgili önemli buluntular ele geçirdik. Bu yapıtların bir kısmını Mersin Müzesi'ne teslim edeceğiz. Yeni restorasyon alanı için çalışmalarımıza önümüzdeki yıl devam edeceğiz."

Yağcı, Mersin Valiliği ve Mezitli Belediyesi'ne kendilerine sağladıkları katkılar nedeniyle teşekkür ederek "Sadece ödenekle değil, lojistik destekle de her zaman yanımızda oldular, 2013 kazılarını gerçekleşmesini sağladık, teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Uğur Yıldırım da 1999 yılında başlayan kazılarda çok önemli buluntular ortaya çıktığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu yıl da çok az bir personel sayısıyla 7 Ağustos'ta sonlanacak bir kazı dönemi yaşadık. Yaklaşık 150 parçadan oluşan yeni ortaya çıkarılmış tarihi değeri olan buluntular elde edilmiş ve yarın itibariyle müze müdürlüğüne teslim edilecek. Ben hocama ve birlikte görev yaptığı ekip arkadaşlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Temmuz ve ağustos ayının bu 35-40 dereceye varan sıcaklığında sabah 06.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında, yeterli sayıda olmayan personelle  12 saat süreyle çalışmış olmaları takdir edilmesi gereken bir durum. Bu da hem bir öz veri istiyor hem de kendi mesleklerindeki güzelliği yansıtması anlamında ve halkımızla paylaşma anlamında da büyük katkı sağlıyor. Bir defa daha kendilerine teşekkür ediyorum." - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title