Haberler

Sokakta Çalışan Çocuklar İçin Hazırlanan Proje Onaylandı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile Ortaklaşa Yürütülecek Olan 'Sokakta Çalışan Çocukların Sosyal Hayata ve Ekonomiye Kazandırılması' (Kaysevim) Adlı Projeye AB'den Onay Çıktığı Öğrenildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülecek olan ''Sokakta çalışan çocukların sosyal hayata ve ekonomiye kazandırılması'' (KAYSEVİM) adlı projeye AB'den onay çıktığı öğrenildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği İlişkileri Müdürü Fatih Gavgacı, yaptığı açıklamada, 143 bin 886 Euro'luk projenin 116 bin 792 Euro'sunu AB'nin karşılayacağını söyledi. Gavgacı, ''AB'nin sosyal amaçlı projelere verdiği desteğin bir benzeri olarak, Kayseri'de sokakta çalışan çocukların sosyal hayata ve ekonomiye kazandırılması projesine de onay çıktı. Bütçesi 143 bin 886 Euro olan projenin 116 bin 792 Euro'su karşılıksız olarak AB tarafından karşılanacak. Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilecek ve 12 ay sürecek proje kapsamında, bir proje merkezi oluşturulacak ve sokakta çalışan çocukların kayıt altına alınması sağlanacak. Kayıt altına alınan gençlerden seçilecek 100 kişilik bir grubun, mesleki yatkınlıklarına uygun olarak mobilya döşemeciliği ve elektrik tesisatçılığı gibi konularda eğitim almaları sağlandıktan sonra, uygun işlerde istihdamları sağlanacak. 16-20 yaş grubuna yönelik olarak yürütülecek bu projenin, sokakta çalışan çocuklarımız açısından büyük önem taşıdığına ve olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyorum' dedi.

Avrupa Birliği İlişkileri Müdürü Gavgacı, mesleki eğitime alınan çocukların, yarım kalan orta ve lise öğrenimlerine devam etmelerinin de sağlanacağını belirtti. Bu projeyle Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren firmaların ara eleman ihtiyaçlarının karşılanacağını belirten Gavgacı, ''Bu projeyle mesleki eğitime aldığımız bu çocukların yarım kalan orta ve lise tahsillerini tamamlamalarını ve ayrıca aldığı mesleki eğitime uygun olarak proje ortağı olan OSB üyesi firmalarda iş sahibi olmalarını amaçlıyoruz. Böylece hem sokakta çalışan ve niteliksiz iş yapan çocuklarımız nitelikli iş sahibi olacak hem de Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren firmaların nitelikli ara eleman ihtiyaçları karşılanmış olacak. Ayrıca yarım kalan eğitimlerini de tamamlamış olacaklar'' diye konuştu.

(SEK-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title