Haberler

Şanlıurfa İftar Vakti 14 Nisan 2021- Şanlıurfa Sahur Vakti 15 Nisan 2021: Şanlıurfa İmsakiye

Güncelleme:

Şanlıurfa iftar vakti ve sahur vakitleri 2021 ramazan ayının gelmesi ile takip edilmeye başladı. Şanlıurfa imsakiyesi Diyanet tarafından yayınlandı. Gece kalkılan sahurun ardından gün boyu oruç tutan müslümanlar akşam ezanı ile birlikte iftarlarını açıyor. Şanlıurfa ilinde ikamet eden müslüman vatandaşlar iftar bugün saat kaçta? Sahur (İmsak) vakitleri konusunda araştırmalarına devam ediyor. Peki, Şanlıurfa'da iftar ve sahur vakitleri neler?

Şanlıurfa iftar vakti ve sahur vakitleri 2021 ramazan ayının gelmesi ile takip edilmeye başladı. Şanlıurfa imsakiyesi Diyanet tarafından yayınlandı. Gece kalkılan sahurun ardından gün boyu oruç tutan müslümanlar akşam ezanı ile birlikte iftarlarını açıyor. Şanlıurfa ilinde ikamet eden müslüman vatandaşlar iftar bugün saat kaçta? Sahur (İmsak) vakitleri konusunda araştırmalarına devam ediyor. Peki, Şanlıurfa'da iftar ve sahur vakitleri neler? İşte detaylar haberimizde…

ŞANLIURFA İFTAR VAKTİ - 14 NİSAN 2021

Şanlıurfa'da bugün sahur vakti 04:20 bitmektedir. Oruçlar ise 19:05 okunacak olan akşam ezanı ile birlikte açılacaktır. Teravih ve yatsı namazı saat 21:25 kılınacaktır.

Şanlıurfa İlçeleri: Akçakale, Birecik, Bozova, Ceylanpınar, Eyyübiye, Halfeti, Haliliye, Harran, Hilvan, Karaköprü, Siverek, Suruç, Viranşehir

14 Nisan 2021 Çarşamba (2. Gün)

Sahur Saati (İmsak): 04:20

İftar Vakti (Akşam): 19:05

Teravih Namazı (Yatsı): 21:25

15 Nisan 2021 Salı (3. Gün)

Sahur Saati (İmsak): 04:19

İftar Vakti (Akşam): 19:06

Teravih Namazı (Yatsı): 20:26

Önemli: Bulunduğunuz lokasyona göre sahur ve iftar saati 1-2 dakika farklılık gösterebilir. Lütfen ezanın okunmasına ve buna göre iftarınızı açmanıza dikkat ediniz.

2021 RAMAZAN TAKVİMİ

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kovid-19'un gölgesinde ihya edilecek on bir ayın sultanı, maddi ve manevi hastalıklara şifa ayı ramazanın ilk teravih namazı 12 Nisan Pazartesi günü kılınacak, 12 Nisan'ı 13 Nisan'a bağlayan gece sahura kalkılacak ve aynı gün ilk iftar yapıldı.

Oruç, teravih namazı, fitre, mukabele okunması ve Kur'an-ı Kerim'in hatmedilmesi gibi ibadetlerin ifa edildiği ve ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla gözetildiği bu ayda, Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi 8 Mayıs'ta idrak edilecek.

Din İşleri Yüksek Kurulunca, 2021 yılı ramazan ayının başlangıcından 2022'nin ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarının 28 lira olarak belirlendiği açıklandı.

Diyanet İşleri Başkanlığının 2021 yılı ramazan etkinlikleri "Şifa Ayı Ramazan" ana temasıyla yapılacak.

Namaz Vakitleri;

İmsak: Şanlıurfa için sahur vakti yani sabah namazı saatini belirtir, tan yerinin ağardığı vakittir.

Güneş: Şanlıurfa için sabah namazının bittiği vakittir. Güneş doğduktan sonra ortalama 45-50 dakika içinde namaz kılmak mekruhtur.

Öğle: Şanlıurfa için öğle namazı saatini belirtir.

İkindi: Şanlıurfa için ikindi namazı vaktinin başladığı saattir.

Akşam: Şanlıurfa için akşam namazı vaktidir. İftar vakti akşam namazı saatidir.

Yatsı: Şanlıurfa için yatsı namazı saatidir.

Şanlıurfa Cuma Namazı: Cuma namazı vakitleri öğle namazı vakti ile aynı zamanda girer.

Şanlıurfa Bayram Namazı: Kurban ve ramazan bayramı namazı vakitleri, güneş doğduktan 45-50 dakika sonra başlar.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Şanlıurfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title