Haberler

Altın Kafayı Kaldırdı , Güncel Altın Fiyatları

Güncelleme:

Güncel Altın Fiyatları. Altın, fiyatların üç haftanın en düşük seviyelerine yakın olmasının satın alımları teşvik etmesi ile yükselişe geçti.

Güncel Altın Fiyatları. Altın, fiyatların üç haftanın en düşük seviyelerine yakın olmasının satın alımları teşvik etmesi ile yükselişe geçti. Gümüş bir haftanın en sert artışını gösterdi. Spot altın, yüzde 1 kadar yükselerek ons başına 1,185.09 dolara geldi ve Singapur saati ile 10:13'te 1,183.89 dolardan işlem gördü. Kıymetli metal, 22 Aralık'ta 1,170.76 dolara gerileyerek 1 Aralık'tan bu yana en zayıf seviyeyi gördü.

YÜKSELİŞİN SEBEBİ DÜŞÜK FİYATTAN ALIMLAR

Altın bugün yükselişe geçti ancak üst üste ikinci haftalık düşüşü kaydetmeye hazırlanıyor. Altında yaşanan söz konusu gerileme, Ekim ayından bu yana en uzun süreli düşüş dönemi olacak. Kıymetli metaldeki değer kayıplarında, ABD'de ekonomik büyümenin ivmelenmesi ile birlikte borçlanma maliyetlerinin yükselmesine yaklaşılması ve petrol fiyatlarındaki düşüşün güvenli liman olarak nitelendirilen altına talebi zayıflatması etkili oldu. En büyük altın destekli ETF'lerin bulunduğu SPDR Gold Trust'taki varlıklar, 23 Aralık'ta 18 ayın en sert düşüşünü göstermesinin ardından değişiklik göstermedi.

Sucden Financial Ltd.'nin Hong Kong birimi döviz ve altın geliştirme yöneticisi Raymond Mok, "Yılın sonuna yaklaşıyoruz dolayısıyla kar satışları gerçekleşiyor. ABD ekonomisi yolunda ilerlerken Fed'i faiz oranlarını artırma tarihini yeniden gözden geçirmeye zorluyor" dedi. ABD ekonomisi üçüncü çeyrekte yıllık baz yüzde 5 genişleyerek 2003'ten en büyük yükselişi gösterdi. İşsizlik maaşı başvuruları ise 7 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Spot gümüş yüzde 1.5 kadar toparlanarak 18 Aralık'tan bu yana en büyük gün içi yükselişi gösterdi ve ons başına 15.9581 dolardan işlem gördü. Kıymetli metal yine de ikinci haftalık kayba hazırlanıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Singapur Gümüş Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM İLK FRAGMAN CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını Asuman'ın uygunsuz görüntüleri yayılıyor... 1 Mayıs'ta İstanbul'da Hangi Yollar Trafiğe Kapalı Olacak? 30 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Serkan kimdir? #128104 Serkan Samur kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm 2 fragmanı izle! #128250 Kızılcık Şerbeti yeni bölümde neler olacak? 30 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? THREADS KAPANDI MI? Threads neden kapandı, ne zaman açılacak? Bülent Arınç'ın Özgür Özel ile anısı ne? Bülent Arınç Özgür Özel'i neden övdü? Gerard Depardieu kimdir? Gerard Depardieu neden gözaltına alındı? Fatih Terim geri mi dönüyor? Panathinaikos, Fatih Terim ile yolları ayırdı mı? Farah Zeynep Abdullah ve Kaan Çam olayı nedir? 30 Nisan 2024 Müge Anlı, Kaan Çam olayında son durum ne? Kaan Çam bulundu mu? Müge Anlı 30 Nisan bölümünde ne oldu? Farah Zeynep Abdullah ve Kaan Çam olayı nedir? MİKE TYSON VE JACK PAUL RİNGE ÇIKIYOR! Mike Tyson ve Jack Paul dövüş kuralları ne? MEB ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ 2024 | Öğretmen ataması yapılacak mı? Branş dağılımı belli oldu mu? 1 Mayıs'ta yollar kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda alternatif yol güzergahları neler? 1 Mayıs Çarşamba hangi yollar açık? Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title