Haberler

Sobaya Tiner Döken Hamile Kadın Ağır Yaralandı

Zonguldak'ın Kozlu Beldesi'nde 7.5 Aylık Hamile Züleyha Yeşilyurt, Sönmek Üzere Olan Sobayı Tutuşturmak İçin Tiner Döktüğünde Bir Anda Alevler İçinde Kaldı. Güçlükle Evden Çıkan ve Vücudunda Birinci Derecede Yanıklar Oluşan Züleyha Yeşilyurt, Üniversite Hastanesinin Yanık Ünitesinde Yer Olmadığı İçin Yaklaşık 3 Saatlik Süren Arayışın Ardından Ankara'ya Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne Sevedildi. ...

Zonguldak'ın Kozlu Beldesi'nde 7.5 aylık hamile Züleyha Yeşilyurt, sönmek üzere olan sobayı tutuşturmak için tiner döktüğünde bir anda alevler içinde kaldı. Güçlükle evden çıkan ve vücudunda birinci derecede yanıklar oluşan Züleyha Yeşilyurt, üniversite hastanesinin yanık ünitesinde yer olmadığı için yaklaşık 3 saatlik süren arayışın ardından Ankara'ya Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne sevedildi. Hafif yaralanan eşi İbrahim Yeşilyurt ise Zonguldak Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Olay, saat 21.00 sıralarında Zonguldak merkeze bağlı Kozlu Beldesi Kılıç Mahallesi'nde meydana geldi. 3 katlı binanın birinci katında oturan Züleyha Yeşilyurt ısınmak için yaktıkları sobanın sönmek üzere olduğunu farkedince tutuşturmak için üzerine tiner döktü. Tinerin birden parlaması üzerine sobanın yanında bulunan 7.5 aylık hamile Züleyha Yeşilyurt bir anda alevler içinde kaldı. Genç kadının feryatları üzerine diğer odadan koşan İbrahim Yeşilyurt, eşi Züleyha'yı alevlerin arasından çekip dışarıya çıkardı. komşuları itfaiyeye haber verip, ambulans istedi.

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri 3 saatlik çabadan sonra yangını söndürde. Vücutlarının çeşitli bölümleri yanan Yeşilyurt çifti ambulansla Zonguldak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İbrahim Yeşilyurt tedavi altına alınırken, Züleyha Yeşilyurt'un vücudunda birinci derecede yanıklar oluştuğu belirlendi. Bebeğini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Züleyha Yeşilyurt'un, Zonguldak'ta sadece Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan yanık servisinde yer olmaması nedeniyle yakınları hastane arayışına girdi. 3 saati aşkın süren telefon trafiğinden sonra Züleyha Yeşilyurt için Ankara'daki Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde yer bulundu. Ağır yaralı kadın olaydan yaklaşık 3.5 saat sonra ambulansla Ankara'ya sevkedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title