Haberler

Sivas'ta tarihi eserlerin çevresindeki binalara cephe düzenlemesi

SİVAS Belediyesi tarafından başlatılan 7 milyon lira maliyetli 'Tarihi Kent Meydanı Cephe Düzenleme Projesi' ile Selçuklu ve Osmanlı dönemi eserlerini çevreleyen düzensiz binalar, cephe kaplamasıyla tarihi dokuya uygun hale getiriliyor.

SİVAS Belediyesi tarafından başlatılan 7 milyon lira maliyetli 'Tarihi Kent Meydanı Cephe Düzenleme Projesi' ile Selçuklu ve Osmanlı dönemi eserlerini çevreleyen düzensiz binalar, cephe kaplamasıyla tarihi dokuya uygun hale getiriliyor.
? Sivas, kent meydanının etrafında bulunan yapıların, tarihi dokuya uygun hale getirilmesi amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında çalışmalar başladı. 3 milyon lirası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geri kalanı ise Sivas Belediyesi bütçesinden toplam 7 milyon lira maliyetli proje ile kent meydanında bulunan Selçuklu yapıtları Şifaiye, Buruciye, Çifte Minareli Medrese, Osmanlı dönemi Kale Camisi, Kongre Müzesi ve Jandarma binası ile Sivas Valiliği binası gibi tarihi eserlerin çevresindeki binalara görüntü kirliliğini kaldırmak üzere cephe kaplaması yapılıyor. Haziran ayında başlayan çalışmaları Sivas Valisi Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de yerinde inceleyerek işçilerle bir araya geldi. Şantiye alanını gezen Vali Ayhan ve Başkan Bilgin çalışmalar hakkında yüklenici firmadan da bilgi aldı. 3 etaptan oluşan projenin birinci etabının eylül ayında tamamlanması planlanıyor.
'SİVAS ÇOK BÜYÜK BİR DEĞER KAZANACAK'
Proje hakkında DHA'ya özel açıklamalarda bulunan Sivas Valisi Salih Ayhan, "Bu proje ile Sivas çok büyük bir değer kazanacak. Çok küçük bir dokunuşla güzel bir değer kazanacak. Belediyemize ve belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu tarihi eserler etrafındaki Cumhuriyet dönemi eserlerin mimarisi bozuk, görsellik problemi ve tabela kirliliği fazla olan bu yapıyı düzenleyerek, meydanla da uyumlaştırıldığı takdirde estetik bir görünüm kazanacak. Meydanımız zaten Türkiye'nin çok güzel bir meydanı, çok çok daha güzel olacak" dedi.
'MEYDANIMIZIN GÜZELLİĞİ DAHA DA ORTAYA ÇIKACAK'
Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, "İçerisinde bulunduğumuz meydan, Türkiye'nin 81 ilindeki en güzel meydanlardan birisidir. Bu konuda mütevazı olmaya gerek yok. Bu meydanın etrafındaki eski binalarda kent meydanındaki tarihi güzelliği gölgeleyecek bir görüntü kirliliği vardı. Geçmiş dönemdeki belediye başkanımızın projesi, bizim de seçim vaatlerimiz arasında vardı. Göreve başlar başlamaz, tarihi kent meydanının güzelliğini ortaya çıkarmak için buradaki hak ve mülk sahipleriyle görüşerek çalışmaları başlattık. İhalemizi yaptık. İnşallah 4 Eylül tarihine yetiştirmek üzere yoğun bir çalışma yapılıyor. Kazasız belasız bir çalışma ile birlikte bu proje tamamlandığı zaman tarihi kent meydanımızın güzelliği daha da ortaya çıkacak ve önümüzdeki dönem tüm kent meydanını çevreleyen, İstasyon ve Atatürk caddeleri de dahil olmak üzere Sivas'ın güzelleşmesi konusunda güzel bir çalışmaya imza atacağız" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Belediyesi Selçuklu Sivas Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title