Haberler

Sivas-Katliamı, Çalan Telefona Cevap Veren 5 Yaşındaki Cennet Haber Verdi-Hd

Katliamı, çalan telefona cevap veren 5 yaşındaki Cennet haber verdiSivas'ın Şarkışla ilçesinde 5 kişinin öldüğü silahlı saldırıyı olay sırasında evde bulunan 5 yaşındaki Cennet Tuncay'ın haber verdiği ortaya çıktı.

Katliamı, çalan telefona cevap veren 5 yaşındaki Cennet haber verdi

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde 5 kişinin öldüğü silahlı saldırıyı olay sırasında evde bulunan 5 yaşındaki Cennet Tuncay'ın haber verdiği ortaya çıktı. Adana'dan annesini arayan Uğur Esen Tuncay'ın, cep telefonunu açan küçük kızına, Telefonu anneannene ver sözleri üzerine küçük çocuğun 'Onlar öldü' cevabı verdiği ortaya çıktı. Bunun üzerine telaşlanan aile jandarmaya haber verince olay ortaya çıktı.

Olay, dün saat 20.00 sıralarında Şarkışla ilçesine bağlı Ortaköy'de meydana geldi. Fırat Yurdakul, Adana'da oturan sevdiği Pınar Esen'in, köye anne ve babasını ziyarete gelen babası Tarık Esen ile telefonda tartıştı. Karşılıklı küfürleşmelerin ardından Yurdakul, yanına pompalı tüfeğini de alarak Tarık Esen'in misafir olduğu babasının evini bastı. Fırat Yurdakul, Tarık Esen ile babası İbrahim ve annesi Cennet'e peş peşe ateş etti. Esen çiftiyle oğulları Tarık, olay yerinde yaşamlarını yitirdi. Koşarak evden çıkan Fırat Yurdakul, bu kez de yakındaki arkadaşı Taylan Koray'ın babası Celal Koray'ın işlettiği bakkal dükkanına gitti. Yurdakul, Celal Koray'dan önce içki, sonra da arabasını istedi. Ancak Koray, bu isteği geri çevirince tartışma çıktı. Tartışmaya, dükkanda bulunan Taylan Koray da katıldı. Bu kez silahı baba-oğula çeviren Fırat Yurdakul, peş peşe ateş etti. Celal Koray ile oğlu Taylan'ı da öldüren Fırat Yurdakul, anahtarını aldığı otomobile binerek kaçtı.

ÇALAN TELEFONU KÜÇÜK CENNET AÇINCA OLAY ORTAYA ÇIKTI

Saldırı sırasında Esen ailesinin evinde ailesi Adana'da yaşayan ve bir süre kalması için Ortaköy'e gönderilen 5 yaşındaki Cennet Tuncay da şahit oldu. Adana'da oturan Tolga ve Uğur Esen Tuncay çiftinin çocukları Cennet Tuncay, saldırı sırasında başka bir odaya saklandı. Olaydan bir süre sonra Adana'dan Uğur Esen Tuncay, olayda öldürülen annesi Cennet Esen'i aradı. Ancak çalan cep telefonuna küçük kızı cevap verdi. Anne Tuncay, kızından telefonu dedesi veya anneannesine vermesini isteyince, küçük kız 'Onlar öldü' cevabını verdi. Küçük kızın bu sözleri üzerine anne ve babasının uyumuş olabileceğini düşünen Uğur Esen Tuncay, yine de şüpheye kapılarak Adana Jandarmasını arayıp yardım istedi. Adana Jandarmasının bildirmesi üzerine köye giden Şarkışla Jandarma Komutanlığı ekipleri korkunç manzara ile karşılaştı. Küçük Cennet ise evdeki çekyatın arkasında saklanmış olarak bulundu. Küçük Cennet Tuncay, olay sonrası Adana'ya gönderildi.

AİLE ŞOKTA

Olayın ardından köye gelen küçük kızın anne-babası DHA'ya konuştu. Feryat eden Uğur Esen Tuncay, Anne baba abi ben hanginize dayanacağım. Ciğerim yanıyor. Hiç mi vicdanı yoktu bunun. Bir de polisin yanında göğsünü gererek yürüyor. Böyleleri çıkmasın, çıkınca yeğenimi de öldürecek. '30 sene sonra çıksam da alacağım' onu diyor. Yiğenim de hala gözü. Çıkarmasınlar onu. Çürüsün orada. Evimizi açtık. Ekmeğimizi verdik biz ona Ciğeri yansın. Bir ömür sürünsün dedi. Baba Tolga Tuncay ise, büyük bir şok yaşadıklarını belirterek, Kızım dedesi ve anneannesini çok seviyordu. Bir süre yanlarında kalması için 3 gün önce köye gönderdik. Akşam eşim kayınvalidemi arayınca telefonu kızım açtı. Dedesi ve ninesini sorunca 'onlar öldü' demiş. Önce uyuyorlardır diye düşündük. Sonra ne olur ne olmaz diye jandarmadan yardım istedik diye konuştu.

CENAZELER OTOPSİDE

Öte yandan olaydan sonra Şarkışla Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cenazeler, otopsi için sabah saatlerinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. otopsi işlemlerinin devam ettiği, cenazelerin yarın defin için ilçeye gönderileceği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pınar Esen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title