Haberler

Sivas CHP ve Cumhuriyet Kadınları'ndan 'Atatürk'e Hakaret' Tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı ve Cumhuriyet Kadınlar Derneği Sivas Şubesi, Atatürk'e yönelik hakaretlere tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı ve Cumhuriyet Kadınlar Derneği Sivas Şubesi, Atatürk'e yönelik hakaretlere tepki gösterdi.

CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu parti binasında basın toplantısı düzenleyerek Atatürk'e ve annesine hakaret edenlere, onlara destek ve sponsor olanlara bundan sonraki tepkilerinin farklı olacağını söyledi. Karasu, "Atatürk 24 yaşında başladığı asker kariyerine Şam'da, Trablusgarp'ta devam etmiş, Çanakkale'de bir destan yazarak birinci dünya savaşının kaderini değiştirmiştir. Bugün ona saldıranların dedeleri geçmişte düşmanla işbirliği yaparken Atatürk ve silah arkadaşları ülkeyi kurtarmıştır. Herkes haddini bilecektir. Bugün oturduğu koltukları Atatürk'e borçlu olanlar ona ve aziz hatırasına saygı göstermek zorundadırlar. Her şeyini Türkiye Cumhuriyeti'ne bağışlamıştır. Yendiği ülkeler bile onun siyasi ve askeri görüşlerine saygı göstermiştir. 20'nci yüzyılın dünyadaki en büyük lideri olduğunu kabul etmiştir. Güneş balçıkla sıvanmaz. Üç beş tane çakalın sözü ile Atatürk'e bu toplumun sevgisi yok edilemez" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Nurten Yanalak ise dernek binasında düzenlediği toplantıda, "Atamıza yapılan bu çirkin iftiralarla dolu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti savcılarını göreve çağırıyoruz. Gereğinin yapılmasını istiyoruz. Bu hainlerin cezasının verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title