Haberler

Sivas Baba-Kızın Resim Merakı

Sivas'ta bir kamu kuruluşunda özel güvenlik görevlisi olarak çalışan 40 yaşındaki Selim Özcan, resim yeteneği ile dikkat çekiyor.

Sivas'ta bir kamu kuruluşunda özel güvenlik görevlisi olarak çalışan 40 yaşındaki Selim Özcan, resim yeteneği ile dikkat çekiyor. Çalışmalarına 8 yaşındaki kızı Melek ile devam eden Özcan, yaptığı ilginç resimler ile dikkat çekiyor.

Sivas'ta yaşayan ve bir kamu kuruluşunda özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Selim Özcan'ın boş zamanlarında çizdiği resimler dikkat çekiyor. Hiç bir eğitim almadan hevesle başladığı resim çizme merakı zamanla hobiye döndü. Evinin bir odasını resim atölyesi olarak kullanan Özcan, kara kalem çalışmalarından yağlı boya resimlere, duvar resimlerinden, heykellere kadar birçok sanat eseri yapıyor. Özcan'ın resim yaparken en büyük yardımcısı ise 8 yaşındaki kızı Melek oluyor. Babası resim yaparken devamlı onu izleyen Melek babasından öğrendikleri ile kendi resimlerini çizmeye başladı. Özcan, çeşitli eserlerinde kızını da resmediyor.

İNŞAATÇIYKEN, RESSAM OLDU

Özcan, daha önce inşaatta çalıştığını belirterek, Küçük yaşlardan beri resim yapıyorum. Yağlı boya yapmaya başlayalı da 13 yıl oldu. İnşaatta çalışırken bir süre rahatsızlandım ve işe gidemedim. Daha önceden de iki tane yağlı boya resim yapmıştım. Onları satmak için çerçeveciye götürdüm. O da dedi ki bu resimleri alırız, ama senden sipariş alalım dedi ve o şekilde başladım. Resim konusunda eğitim almadım. Kendimi geliştirmek için çabaladım. Git gide de geliştiriyorum kendimi. Resim işi sabır işi biraz da. Sabrettikçe, uğraştıkça daha iyi yerlere gidiyorum. Resim yapmak boş zamanlarımı değerlendirmek açısından bana çok şey kazandırdı. dedi.

LİSEDE RESİM DERSİNDEN KALDIM

Lisede arkadaşlarının resim ödevlerini yaptığı için hocasının sınıfta bıraktığını aktaran Özcan İlkokul 3'e giderken Ankara'da bir resim yarışması düzenlendi. Bizim sınıf öğretmenimiz resim çizdirdi. Çizdiğim resim Ankara'da dereceye girdi, birinci oldum. Daha sonra okula bir mektup geldi. 'Bu yaşta bir çocuk böyle bir resim çizemez. Birinci seçildi ama birinciliği iptal oldu' dediler. Sınıf öğretmenimiz de çok uğraştı ama birinciliğimi geri vermediler. Onun dışında Valilik tarafından düzenlenen Aşık Veysel resim yarışmasında yaptığım resim birinci oldu. Lisede resim dersinden kalmıştım. Diğer arkadaşların resim ödevlerini yapıyordum. Hoca da birkaç kez uyarmıştı ama arkadaşlarımı kıramıyordum. Onların ödevlerini yaptığım için hoca da sınıfta bıraktı beni. Daha sonra resim dersleri verdim. Kara kalem, yağlı boya dersleri verdim. Onun dışında taş heykel ve ahşap heykel de yapıyorum. Burada üniversitedeki heykel bölümü olsun, resim bölümündeki olsun öğrencilerin çoğunun ödevlerini ücret karşılığında yaptım. diye konuştu.

EN BÜYÜK DESTEKÇİM KIZIM

Resim yaparken kendisine en büyük destekçisinin kızı Melek olduğunu ifade eden Özcan Resimleri sipariş üzerine çalışıyorum. Kişilerden aldığımız fotoğraflar üzerinden bazen kara kalem, bazen de yağlı boya şeklinde oluyor. Çay ocağı, kafe, lokantalar gibi yerlerde de duvar resimleri çiziyorum. İş yerine uygun şekilde duvarlarını süslüyorum. Kara kalem resimlerini 2-3 saatte çiziyorum. Yağlı boya resimleri de 4-5 saat sürüyor. Ebatlarına göre değişiyor tabi. Resim yaparken en büyük destekçim kızım Melek. Annesi de yardımlarını esirgemiyor. Melek ben resim çizerken sürekli odama gelip beni izliyor çok meraklı. Görsel bir şey de olduğu için bakarak da öğrenebiliyor. ifadelerini kullandı. Özcan, çizdiği resimlerde kızına da sık sık yer verdiğini belirterek, Valiliğin açtığı yarışmasında birinci olan resminde, Aşık Veysel'i fidan dikerken, kızını da fidana can suyu verirken resmettiğini anlattı.

RESİM YAPMAYI ÇOK SEVİYORUM

İlköğretim 2'nci sınıf öğrencisi Melek Özcan da resim yapmayı babasından öğrendiğini ve çok sevdiğini ifade ederek Sınıfta yaptığım resimleri çok beğeniyorlar. Bir keresinde de yaptığım resmi panoya astılar. Resim yapmayı seviyorum. Çizgi film karakterlerini çizmeyi çok seviyorum. Resim dersimizde arkadaşlarım benden hep yardım istiyor. Öğretmenimiz de 'güzel resim çiziyorsun' diyor ve çizdiğim resimleri beğeniyor. Resim yapmak çok hoşuma gidiyor. dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title