Haberler

Sit Alanında Kaçak Kazı Yaparken Yakalanmışlardı -Bursa Kent Merkezinde, Bir Çiftliğe Ait 1. Derece Sit Alanı Olan Arazide Kaçak Kazı Yaptıkları İddiasıyla Yakalanan 4 Kişinin İfadeleri Doğrultusunda, Çiftlik Sahibi 2 Kardeşin de Aralarında Bulunduğu 3 Ki

Bursa Kent Merkezinde, Bir Çiftliğe Ait 1. Derece Sit Alanı Olan Arazide Kaçak Kazı Yaptıkları İddiasıyla Yakalanan 4 Kişinin İfadeleri Doğrultusunda, Çiftlik Sahibi 2 Kardeşin de Aralarında Bulunduğu 3 Kişi Daha Gözaltına Alındı. Sorgulamalarının Tamamlanmasının Ardından Adliyeye Sevkedilen Zanlılar, Cumhuriyet Savcısı Tarafından Serbest Bırakıldı.

Bursa kent merkezinde, bir çiftliğe ait 1. derece sit alanı olan arazide kaçak kazı yaptıkları iddiasıyla yakalanan 4 kişinin ifadeleri doğrultusunda, çiftlik sahibi 2 kardeşin de aralarında bulunduğu 3 kişi daha gözaltına alındı. Sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedilen zanlılar, Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakıldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bir ihbarı değerlendiren mali suçlar büro amirliği ekipleri, istihbarat çalışması sonucunda, Çekirge Mahallesi Oulu Caddesi Oylum Sitesi karşısında bulunan bir çiftliğe ait kavaklık arazide, 4 kişi tarafından 6 günden beri kaçak kazı yapıldığını belirleyince, ''Kuyu'' adlı operasyon başlatıldı.

Operasyon çerçevesinde, kazı yerinin 1. derece sit alanı olduğunun belirlenmesi üzerine, olaya karıştıkları iddiasıyla, kuyunun kazıldığı yerin karşısında emlakçılık yapan Kenan M. (40) ve Nadir Y. (40) ile kuyuyu kazan Yalçın Ç. (28) ve Abdullah G. (29) gözaltına alındı. Olay yerinde yaklaşık 3-4 metre derinlikteki kuyunun kazısında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Sorgulamalarında, ''Osmanlı döneminde araziye 130 kilogram altın gömüldüğüne ilişkin söylentiler üzerine define aramak için kuyunun kazıldığını söyledikleri'' öğrenilen zanlıların, araziyi kiraladıkları ve bu konuda kira sözleşmesi yapıldığı belirlendi.

Zanlıların ifadeleri doğrultusunda çiftlik sahipleri Muhittin D. (80), ablası Ayşe Ceyda E. (81) ve Hasan A. (35) da gözaltına alındı.

Sorgulamalarının ardından ''Doğal sit alanında kaçak kazı yaparak 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yasası'na muhalefet'' iddiasıyla adliyeye sevkedilen 7 zanlı, ifadelerini alan nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title