Haberler

Şırnak Artık Elektriksiz Kalmayacak

Şırnaklı Vatandaşlar İndirme Trafosunun Devreye Girmesi ile Rahatladı.

Şırnaklı vatandaşlar indirme trafosunun devreye girmesi ile rahatladı.

Yılardan beri Şırnak'ta yaşanan elektrik problemi niyahet son buldu. Şırnak'ın en önemli sorunlarından biri olan elektrik problemi yeni yapılan indirme trafo ile elektrik problemi çözüldü. Şırnak Valisi Selehattin Aparı yetkililerden trafo hakında bilgi aldı. Aparı, devreye giren elektrik hattının Şırnaklılara hayırlı olmasını belirterek, "Ancak ufak tefek bağlantılar var. Onlarıda arkadaşlarımız 15 gün içinde bitirileceğini söylüyorlar. Şırnak inşallah bundan sonra elektrik yönünden rahat edecek.

Şırnaklı hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Şırnak'ın sorunlarını bir bir çözüme kavuşturacağız" dedi.

TEİAŞ il müdürü M. Sait Kara ise trafonun hizmete girdiğini ifade ederek, "Sadece Şırnak merkez enerji taşıyan hatlarımızdan ufak tefek aksaklıklar görülür. Onlarıda gidermek için şu anda uğraşıyoruz. Bir hafta 10 güne kadar bitiyor. Şu anda indirme trafomuzdan elektrik veriyoruz. Sizlerde fark etmişsiniz. Gece ve gündüz elektrikler gayet güzel hem iletim hem de dağıtım hatları ile tahmini bir rakam 10 trilyon civarında maliyet oldu. İndirme trafomuzun ikinci bir projesi var. Yüksek gelirim hatının

bir devresini buraya girdi çıktı yapmışız. Önümüzdeki sene de Siirt 'ten bir hat daha gelecek" dedi.

(CB-AŞ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title