Haberler

Sırbistan Dışişleri Bakanı Jeremic Atina'da Mevkidaşı Bakoyanni ile Görüştü

Resmi Ziyaretlerde Bulunmak Üzere Yunanistan'a Gelen Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Jeremic, Başkent Atina'da Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ile Bir Araya Geldi.

Resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Yunanistan'a gelen Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Jeremic, başkent Atina'da Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ile bir araya geldi.

Dışişleri bakanlığı binasında yaklaşık 1 saat süren ikili görüşmeden sonra Jeremic ve Bakoyanni basına ortak açıklamada bulundu. Bakoyanni, "Sayın meslektaşım Jeremic'i Atina'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Görüşmemizde AB Komisyonu'ndaki son gelişmeleri bildirerek, bir kez daha AB üyelerinin Sırbistan'ın AB sürecini desteklediğini belirttim. Yunanistan ve AB üyesi ülkeler için Balkanlar'da barış, istikrar ve güvenliği sağlamak çok önemli. Balkanlar'da çok zor bir dönem geçiriyoruz, ancak elbirliği ile bölgede dengeleri sağlayacağımıza inanıyorum. Sayın meslektaşıma Eski Yugoslav Demokratik Makedonya ile ilgili gelişmeleri de aktardım. Sırbistan'ın gerek AB sürecinde, gerekse şuan yaşadığı sorunlarda Yunanistan olarak yanında olduğumuzu, bu konuda destek vermeye devam edeceğimizi önemle vurguluyorum" dedi. Jeremic ise, "Bugüne kadar bize verdikleri destekten ötürü Bakoyanni ve Yunanistan'a teşekkür ederim. Sırbistan açısından tarihi günler yaşamaktayız. Gelecek nesiller adına alacağımız kararlar çok önemli. Ülkemin AB süreci büyük önem taşımakta. Bu nedenle Yunanistan'ın AB sürecinde bize verdiği destek için bir kez daha teşekkür etmek isterim. Balkan ülkeleri ile AB'nin birleşmesini ümit ediyorum, ancak bunu başarmak için öncelikle Balkanlar'da barış ve istikrarı sağlamak gerekiyor. Kosova, ulusal hakları çiğneyerek bağımsızlığı ilan etti. Sırbistan olarak Kosova'yı asla tanımayacağız, diğer ülkelerin tanımaması için de gereken mücadeleyi vereceğiz. 11 Mayıs'ta Sırbistan'da genel seçimler var. İktidara kim gelirse gelsin, Kosova konusunda aynı çizgiyi devam ettireceğinden eminim. Yunanistan'ın bu konuda da desteğini görmekteyiz. Bazı ülkeler ulusal haklarımızı hiçe sayaraktan Kosova'nın bağımsızlığını tanıdı. Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan ülkeler bizimle olan iyi ilişkilerini devam ettiremeyecek" diye konuştu.

(ES-OYK-OYK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title