Haberler

Sinop: Bakan Aksu Sinop'ta

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, KÖYDES Projesi'nin 2005 yılında hayata geçirdiklerini ifade ederek, "KÖYDES kapsamında, 2007 yılı sonuna kadar bu 14 bin 670 köy ve bağlısının içme suyu problemi halledilecek" dedi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, KÖYDES Projesi'nin 2005 yılında hayata geçirdiklerini ifade ederek, "KÖYDES kapsamında, 2007 yılı sonuna kadar bu 14 bin 670 köy ve bağlısının içme suyu problemi halledilecek" dedi.

Bugün bakanlığıyla ilgili bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Sinop'a gelen İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Sinop Valiliği'ni ziyaret etti. Burada polis mangasını selamlayan ve ardından Valilik Özel Defteri'ni imzalayan Bakan Aksu, daha sonra Vali Zeki Şanal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant ile tüm İlçe Kaymakamları'nın katılımıyla gerçekleştirilen KÖYDES toplantısına katıldı.

Vali Zeki Şanal tarafından il hakkında brifingin verildiği toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Adülkadir Aksu, kamu yönetimi ve yerel yönetimlerde de büyük reformlar gerçekleştirildiğini söyledi. KÖYDES projesi hakkında bilgi veren Aksu, "KÖYDES projesi hükümetimizin ve başbakanımızın vizyonunu ve Türkiye sevdasını gösteren bir projedir. Tarihte ilk defa köylere hizmet götürmek için bu kadar para ayrılmıştır. 2006 yılı içerisinde ise 2 katrilyon lira ayrıldı. Köy altyapısı, köy yolları ve içme suyu için bu para ayrıldı. Sinop ise bu kapsamda 26 milyon 850 bin YTL'lik bir pay aldı. Ben buradan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a tüm imkanları seferber ettiği için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türkiye genelinde 14 bin 670 köy ve bağlısının olduğunu hatırlatan Aksu, "Hedefimiz 2007 yılı sonuna kadar bu 14 bin 670 köy ve bağlısının içme suyu problemi halletmek. Yine bu müddet içerisinde 51 bin 647 kilometre yolun stabilize kaplanması, 131 bin 399 kilometre stabilize yolun iyileştirilmesi yani asfaltlanması ya da betonlanması, mevcut 91 bin 159 kilometre asfalt ve bin 834 kilometre beton yollarında standartlarının yükseltilmesi hedeflerimizin arasındadır" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title