Haberler

Deportivo Palestino Formasında İsrail Haritası

Güncelleme:

Şili'deki Filistinli azınlığın kurduğu Deportivo Palestino takımının forma numaralarının tasarımı, Yahudi cemaatinin büyük tepkisini çekti.

Ortadoğu'da yıllardır devam eden İsrail- Filistin çekişmesinin yansıması zaman zaman kıtaları aşabiliyor.

DEPORTIVO PALESTINO'NUN FORMALARI DİKKAT ÇEKTİ

Bugünlerde Şili'de de benzer konu futbol gündeminin önemli maddelerinden bir tanesi. 1920 yılında, Şili'nin başkenti Santiago'da yaşayan Filistinli azınlıklar tarafından kurulan Deportivo Palestino'nun 2014 yılında kullanacağı formaların arkasında, forma numaralarında kullanılacak "1" rakamının tasarımı Yahudi cemiyetleri ve halkının büyük tepkisini çekti.

"TERÖRİST ZİHNİYETİ TEMSİL EDİYOR"

Resimde de görüleceği gibi, formadaki yeni 1 rakamı, Filistin halkının gönlünde yatan İsrail haritasını resmediyor. Forma tasarımını gören Şilili yahudiler, takımın terörist bir zihniyeti savunduğunu ileri sürdüler.

YASAKLANMASI İÇİN HAREKETE GEÇTİLER

Ülkedeki yahudi topluluklarının başkanı olan Gerardo Gorodischer "binlerce kilometre uzaktaki bir siyasi gerilimi futbola taşıyarak yapacağınız tek şey, bu sporu nefret amacıyla kullanmak olur" diyerek temsil ettiği topluluğun görüşünü açıkça belirtti. Aynı zaman ülkedeki yahudi dernekleri, federasyona yazdıkları mektuplarda formanın yasaklanması ve kulübün ceza ödemesi gerektiğini savundular. Şili Futbol Federasyonu henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmış değil.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Filistin İsrail Şili Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title