Haberler

Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, Sabit Semt Pazarlarına Geçmek İstemeyen Pazarcıların Protesto Eylemi Nedeniyle Suç Duyurusunda Bulundu

Siirt Belediyesi'nin Belirlediği Sabit Semt Pazarlarına Geçmek İstemeyen Pazarcılar Belediye Başkanı Mervan Gül'ü Satış Yapmayarak ve Pankartlar Asarak Protesto Etti. Pankartlarda Hakaret İçeren Unsurlar Olduğunu Belirten Başkan Gül, Cumhuriyet Savcılığı'na Suç Duyurusunda Bulundu.

Siirt Belediyesi'nin belirlediği sabit semt pazarlarına geçmek istemeyen pazarcılar Belediye Başkanı Mervan Gül'ü satış yapmayarak ve pankartlar asarak protesto etti. Pankartlarda hakaret içeren unsurlar olduğunu belirten Başkan Gül, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Siirt Sebze Meyve ve Balıkçılar Derneği Başkanı Adem Çelik belediyenin belirlediği sabit semt pazarlarının uygun olmadığını ve buralarda satış yapamayacaklarını belirtti. Çelik, "Belediye daha önce de semt pazarını bize sormadan belirledi. Bizim görüşümüz alınmadı" dedi.

Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, seyyar satıcılar için 2004 yılında çalışma başlattıklarını belirtti. Başkan Gül, "2005 yılında belirlediğimiz 2 bin metrekarelik modern kapalı çarşıya geçen pazarcılarımız 2-3 ay sonra buradan çıkmak istediler. Biz de kendilerine geçici olarak haftanın 7 günü 7 ayrı yer verdik. Ancak buralarda o günlerde trafik aksıyor. Bunun yanı sıra seyyar satıcılar kent içine dağılıyorlar. Biz de buna son vermek için, üç ayrı yerde semt pazarı belirledik. Bütün satıcıları bu yerlere göndereceğiz. Geri adım atmamız söz konusu değildir.Yapılan protesto eylemi ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk" dedi.

AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran da konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Herkesin eline el arabası alıp gidip bir yerde pazarlama yapması hoş bir olay değil. Modern şehir anlayışına da terstir. Semt pazarlarının oluşması fayda var. Pazarcıların bunu kabul etmemesi önemli değil, önemli olan insanların yaşayışına saygı göstermektir. Modern yaşama saygı göstermektir. Her insan istediğini yapabilir onların anlayışı odur ama demokratik bir rejimdeyiz, demokratik bir ülkedeyiz, istediğini söyleyebilir. Başbakan'ın tam Siirt'e gelmesi ile bu şekilde denkleşmesi provokasyondur. Bu anlama geliyor. Zaten ülkemiz demokratik bir ülke, nasıl istiyorlarsa o şekilde yapılıyor. Ama bugüne denk getirilmesi onların anlayışından kaynaklanıyor." Siirt Belediyesi Avukatı Abdülhakim Gider'in, pazar esnafının protesto eylemine ilişkin görüntü ve fotoğraflarla birlikte Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

(ZKG-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title