Haberler

Sıcak havalar Bodrum mandalinasını vurdu

Güncelleme:

- Sıcak havalar Bodrum mandalinasını vurdu Bodrum mandalinası hasadında yüzde 50 düşüş yaşandı Kokusu ve tadıyla Türkiye'de ün salan Bodrum mandalinasının hasadı başladı.

- Sıcak havalar Bodrum mandalinasını vurdu

Bodrum mandalinası hasadında yüzde 50 düşüş yaşandı

MUĞLA - Kokusu ve tadıyla Türkiye'de ün salan Bodrum mandalinasının hasadı başladı. Bodrum'da Mayıs ayında mevsim normallerin üzerinde seyreden sıcak havalar nedeniyle yarımada genelinde Aralık ayında yapılan mandalina hasatlarında yüzde 50 düşüş olduğu öğrenildi.

Kokusu ve tadıyla bilinen Bodrum mandalina hasadı başladı. Üreticiler bu yıl mandalinaların az olması nedeniyle ne yapacağını şaşırdı. Bazı bahçelerde mandalina ağaç dallarını kıracak kadar çok olurken birçok mandalina bahçesinde ise mandalinanın yok denilecek kadar az olduğu gözlendi.

Sıcak havalar mandalinayı vurdu

Mayıs ayında çiçek açan ve Aralık ayında meyve vermeye başlayan Mandalina ağaçları bu yıl çok az meyve verdi. Özellikle Mayıs ayında yaşanan çöl sıcakları mandalina ağaçlarında açan çiçeklerin kurumasına neden oldu. Sıcak havaya dayanamayan çiçekler mandalinaya dönüşemeden öldü. Birçok bahçe bunu yaşarken Mayıs ayının 1'inci haftasında çiçek açan mandalina ağaçlarında ise dalları kırılacak kadar çok mandalina verdi. Bu durum karşısında bazı üreticiler mandalina hasadından memnun kalırken birçok üretici ise mandalina olmaması sebebiyle ne yapacağını şaşırdı.

70 tondan 7 tona düştü

Mandalina Bahçesi olan Erman Aras yılda 70 ton mandalina aldığı bahçesinden bu yıl 7 ton bile alamadığını belirterek "Maalesef sıcaklardan Bodrum'da etkilendi. Yarım adanın birçok bölümünde mandalina hiç yok denecek kadar az. Bazı bölümlerinde ise çok fazla mandalina var. Buda tamamen mayıs ayındaki sıcaklara bağlı olarak o anda çiçek açma noktasında olan ağaçlar çok etkilendi ve sıcak hava nedeniyle mandalina tutmadı. 15 gün önce veya 15 gün sonra çiçek açan veya konumundan dolayı daha önce çiçek açmış olan mandalina bahçelerinde mandalina var. Bodrum'un büyük bir bölümünde ise yüzde 10 ancak mandalina var. Biz senede 70 ton mandalina üretirken bu yıl 7 ton bile mandalina yok" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Aralık Bodrum Haberler

Bakmadan Geçme

6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title