Haberler

Sertavul Geçidinde Araçlar İçin Tünel ve Viyadük Çalışmaları Başladı

İç Anadolu’yu Güney’e bağlayan önemli geçiş noktalarından birisi olan Sertavul geçidinin Karaman tarafında kalan kısmında araçlar için tünel ve viyadük çalışmaları başladı.

İç Anadolu'yu Güney'e bağlayan önemli geçiş noktalarından birisi olan Sertavul geçidinin Karaman tarafında kalan kısmında araçlar için tünel ve viyadük çalışmaları başladı.

Bin 650 rakımlı Sertavul geçidi, her kış mevsiminde yaşanan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle sık sık ulaşıma kapanıyordu. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı iken proje çalışmalarına başlanılan geçit, tamamlandığında yolun kış mevsiminde ulaşıma kapanma durumu ortadan kalmış olacak. Karaman'ın Mersin İl sınırına son köyü olan Medreselik köyü yakınında tünel ve viyadük çalışmaları yüklenici firmanın şantiyesini Aralık ayında bölgeye kurmasıyla başladı.

"Tünelin uzunluğu 3 bin 300 metre olacak"

Tünel çalışmalarına Aralık ayından itibaren başladıklarını belirten Yüklenici Firma Etüt Proje Şefi Çağdaş Altınsoy, "Hava şartları müsaade ettiğince çalışmalarımızı ara vermeden devam edeceğiz. Sertavul geçidi iki tüpten oluşuyor. Her iki tüpün uzunluğu da 3 bin 300 metre olacak. Viyadükle birlikte yolun uzunluğu ise yaklaşık 10 kilometre olacak" dedi.

Altınsoy, tünel inşaatında şu an 120 işçinin çalıştığını, bu sayının ise ileriki aylarda 300'e çıkacağını belirterek, tünel inşaatını en kısa sürede ve sorunsuz bir şekilde bitirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title