Haberler

Şehitkamil İlçesinde Kentsel Dönüşüm Sürüyor

Gaziantep'in Şehitkamil İlçe Belediyesi'nin İpek Yol'da Başlattığı Kentsel Dönüşüm Projesi Devam Ediyor. Yol Güzergahı Üzerinde Bulunan Evleri İstimlak Eden Belediye, İşlemleri Tamamlananları Yıkmaya Başladı. Çalışmaları Yakından Takip Eden Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Vatandaşlarla El Sıkışarak Yıkım Çalışmalarını Sürdürdüklerini Vurguladı.

Gaziantep’in Şehitkamil İlçe Belediyesi’nin İpek Yol’da başlattığı kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Yol güzergahı üzerinde bulunan evleri istimlak eden belediye, işlemleri tamamlananları yıkmaya başladı. Çalışmaları yakından takip eden Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, vatandaşlarla el sıkışarak yıkım çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

Özkarslı, İpek Yolu üzerinde istimlak edilen bölgelere modern binalar yapılacağını belirterek, “Amacımız ilçemizin en önemli yol güzergahı olan İpek Yoluna Avrupai bir çehre kazandırmak. Bu nedenle öncelikle istimlak çalışmalarını yapıyoruz. Daha sonra ise gerek yeşillendirme gerekse çevre düzenlemeleriyle, yol güzergahını modern bir yerleşim bölgesi haline getirmeyi planlıyoruz” dedi.

İlçe genelindeki yol ve kavşak çalışmalarının da devam ettiğine dikkat çeken Özkarslı şunları söyledi: “İpek Yolu üzerinde bulunan Yeşilova kavşağından sonra, Kayaönü kavşağını da düzenleyerek modern bir hale getirdik. Amacımız, ilçemizin tüm bölgelerindeki yol ve kavşakları düzenleyerek araç trafiğinin rahatlamasına katkıda bulunmaktır. Hedefimiz, ilçemizi her açıdan Avrupa standartlarına çıkartmak istiyoruz.”

(ST-ST-Y)

22.05.2007 17:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title