Haberler

Şehit Üsteğmen Canbaz'ın Cenazesi Toprağa Verildi

Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde Yola Döşenen Mayının Uzaktan Kumanda ile Patlatılması Sonucu Şehit Olan Üsteğmen Çağlar Canbaz'ın Cenazesi, Törenle Edirnekapı Şehitliği'nde Toprağa Verildi.

-Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olan Üsteğmen Çağlar Canbaz'ın cenazesi, törenle Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

İSTANBUL(ANKA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olan Üsteğmen Çağlar Canbaz'ın cenazesi, düzenlenen resmi törenin ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Canbaz için ilk tören, Küçükçekmece'deki evinin önünde düzenlendi. Canbaz'ın Türk bayrağına sarılı tabutu,Gümüşsuyu Askeri Hastanesi'nden alındıktan sonra, asker ve polis eskortu eşliğinde Küçükçekmece'deki evinin önüne getirildi. Buradaki törende konuşan baba Hayrettin Canbaz, oğlunun son şehit olması temennisinde bulunarak, ''Sebep olanlar kahrolsun, kahrolsun işbirlikçiler, kahrolsun terör. Beni de öldürün kahpe soyları'' diye bağırdı. Canbaz'ın cenazesi, okunan duaların ardından resmi törenin yapılacağı Ataköy 5. Kısım Camii'ne götürülmek üzere yola çıkarıldı.

Ataköy 5. Kısım Camii'nde düzenlenen törene, baba Hayrettin Canbaz, anne Çınar Yenigün ile yakın ve akrabalarının yanı sıra İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Ethem Erdağı, Kuzey Deniz Saha Komutanı Orgeneral Eşref Uğur Yiğit, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ile çok sayıda vatandaş katıldı. Burada kısa bir konuşma yapan Canbaz'ın annesi Çınar Yenigün, kendisine başsağlığı dileyen askeri erkana ''Ağlamıyorum, dimdikim. Alnım açık ama buna bir son verin lütfen. Benim canım yandı, başkalarınınki yanmasın'' diye seslendi.

Şehit Üsteğmen Canbaz'ın cenazesi, öğle namazının ardından top arabasına konuldu, cenazeye katılanlar da bir süre top arabasının arkasından yürüdü. Törenin ardından, Canbaz'ın cenazesi Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

title