Haberler

Şehit Onbaşı Ömer Çınar Toprağa Verildi

Hakkari'nin Çukurca İlçesine Bağlı Kavuşak Köyü Yakınlarında, Terör Örgütü PKK Üyelerince Araziye Döşenen Mayının Patlaması Sonucu Şehit Olan Jandarma Komando Onbaşı Ömer Çınar'ın Cenazesi, Tokat'ın Turhal İlçesinde Toprağa Verildi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Kavuşak köyü yakınlarında, terör örgütü PKK üyelerince araziye döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Ömer Çınar'ın cenazesi, Tokat'ın Turhal ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Jandarma Komando Onbaşı Ömer Çınar'ın cenazesi, Turhal Kazova Devlet Hastanesi morgundan askerler tarafından alınarak ambulansla Boyacılar Mahallesi Yeni Celal Caddesi'ndeki evine götürüldü.

Burada cenazeyi karşılayan Çınar'ın annesi Döne Okur, üvey babası İbrahim Okur, kardeşleri Arzu Yiğit, Murat Çınar, Satılmış Çınar ve Nigar Yörür ile diğer akrabaları ve arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Fenalık geçiren şehidin bazı yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti.

Evin önünde helallik istendikten sonra şehidin cenazesi ambulansla Turhal Kesikbaş Camisi'ne getirildi.

Tokat Müftü Yardımcısı Şaban Apaydın tarafından kıldırılan namazın ardından şehidin cenazesi askerlerin omuzunda Turhal Belediye binası önündeki meydana getirildi.

Burada ellerinde döviz, pankart ve Türk bayrakları bulunan binlerce vatandaş, teröre lanet yağdırdı. Vatandaşlar, ''Kahrolsun PKK'', ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz'', ''Atatürk'ün genciyiz, PKK'ya yeteriz'' şeklinde sloganlar attı.

Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından konuşan Turhal Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Tamer Tengiz, Çukurca kırsalında icra edilen bir operasyonda şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Ömer Çınar'ı kaybetmenin derin acısı içerisinde olduklarını belirtti.

Şehide seslenen Yarbay Tengiz, ''Sizlerden almış olduğumuz güç, azim ve iradeyle, her karışını kanlarınızla sulayarak bizlere emanet ettiğiniz kutsal vatan topraklarını, milletimizin birlik ve beraberliğini, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılacak ve sizlerin şan ve şerefini sonsuza kadar yaşatacağız'' dedi.

Yarbay Tengiz, şehidin ailesine de ''Siz ilk şehidinizi 1992 yılında yine aynı bölgede verdikten yaklaşık 16 yıl sonra ikinci şehidinizi verdiniz. En kıymetli varlığınızı kaybetmenizin acısını yürekten paylaşıyoruz'' dedi.

Buradaki töreninin ardından şehit Jandarma Komando Onbaşı Ömer Çınar'ın cenazesi ambulansa konularak, kortej eşliğinde Turhal Asri Mezarlığı'na götürüldü.

Şehidin cenazesinin mezarlığa götürülüşü sırasında vatandaşlar sloganlarla terör örgütünü lanetledi. Şehidin cenazesi burada gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze töreni sırasında ilçede çok sayıda ev ve iş yerinin Türk bayraklarıyla donatıldığı götürüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title